Kişi Sayısına Göre Elektrik Desteğinde Son Durum Ne, Kimler Yararlanacak?

Kişi Sayısına Göre Elektrik Desteğinde Son Durum Ne, Kimler Yararlanacak?

Ailelerin temel ihtiyaçlarına göre ödem paketi çıkaran devlet yeni bir ödeme paketiyle daha vatandaşın karşısına çıktı. Elektrik destek ödemeleri için çalışmalar tamamlandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
Kişi Sayısına Göre Elektrik Desteğinde Son Durum Ne, Kimler Yararlanacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemiden bu yana vatandaşın sırtındaki yükleri almaya çalışan devlet yeni ödeme planları ile herkesi bir kere daha sevindirdi. Yapılan açıklamaya göre 103 TL’ye varan ödemeler ile her ailenin elektrik faturası ödenmiş olacak. 103 TL’den fazla gelen ödemeler vatandaşın cebinden çıkacak. Ailedeki kişi sayısının önemli olacağı edinilen bilgiler arasındaydı. Bu bağlamda kaç kişi olduğunuzu E Devletteki başvuru formuna tam olarak yazmanız gerekiyor. Hesaplamalar kWh olarak yapılacağından kişi sayısı önemli olacak. Ödemeler nakdi olarak gerçekleşmeyecek. Başvuru yapan kili kimlik belgesini alarak PTT’den başvuru sonucu öğrenmeye gidebilir. Sonuç olumlu ise vatandaşın elektrik borcu 103 TL azaltılacak.

Aynı Şartlar Kira Ödemeleri İçin Geçerli

Elektrik ödemesinden yararlanmak isteyen vatandaşların belli şartları sağlaması gerekiyor. Buna göre haneye giren gelir kişi başı 700 TL’n altında olması gerekiyor. Kişi esnaf olmamalıdır ve başvuru iş yeri için yapılmamalıdır. İş yerleri için ilerleyen günlerde yeni bir çalışmanın yapılacağı belirtildi. Bu şartları sağlayan vatandaşlar elektrik başvurunda bulunabilir. Elektrik başvuruna ek olarak kira ödemeleri için de destek ödemesi yapılacağı açıklandı. Edinilen bilgiye göre bu başvuruda da önemli olan noktanın vatandaşların hangi ilde yaşadıkları olacak. Elektrik ödemesinden farklı olarak hanede kaç kişinin yaşadığı pek önemli olmayacak ancak geriye kalan şartların hepsi aynı olacak. Büyük şehirlerde yaşayanlar için 700 TL’ye varan ödemeler yapılacakken diğer şehirler için 550 TL’ye varan ödemeler söz konusu olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP