DOLAR

32,6359

0.4%
EURO

34,7816

0.04%
ALTIN(gr)

2.509,74

1,04%
BİST 100

%
Uber Kavgasında Yeni Dalga ” Yerli Ve Milli Taksi”

Uber Kavgasında Yeni Dalga ” Yerli Ve Milli Taksi”

Uber ile taksi tartışması günlerdir ülke gündemini meşgul eden bir konu. Fakat bu konuya değişik öneriler gelse de halen bir çözüme kavuşturulmus değil. Öncelikle uber nedir onu bilmek gerekir. Bir akıllı telefon uygulaması olan uber, kullanıcıların akıllı telefonlarına indirmesi ile onları istediklerini yere götürecek ulaşım aracı temin eden bir hizmettir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
Uber Kavgasında Yeni Dalga ” Yerli Ve Milli Taksi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kullanıcı gideceği yere eğer isterse lüks bir otomobil ile ya da bir tekneyle gidebilir. Fiyat listesini ve yol güzergahını önceden bilme şansına sahip olurlar. Uber aslında 2014 yılından beridir var olan bir uygulama ancak kullanımı yaygınlaştıkça tartışma konusu haline geldi. Karşılarında ki muhatap ise tabi ki taksiciler oldu. Bu tartışma o kadar alevlendi ki geçtiğimiz günlerde karşılıklı hakarete ve fiziksel şiddete dönüştü. Bu konuda önerilerden bir tanesi de Türkiye Büyük Millet Meclisi Ulaştırma Komisyonu Sözcüsü Mustafa Ilıcalı’ dan geldi.

Yerli Ve Milli Taksi Nedir?

İstanbul’ un hızla artan nüfüsuna dikkat çeken Mustafa Ilıcalı, artan nüfüsa rağmen taksi sayısının aynı kaldığını yani 18 bin olduğunu söyledi. Uberi hayata geçirdiklerinde onlarda bu kadar dikkat çekeceğini kullanılacağını tahmin etmemişlerdir diyen Ilıcalı yerli ve milli “Taksi A.Ş” sisteminden bahsetti. Tıpkı uber gibi tek bir merkezden yönetilecek olan ağı İstanbul’ un taksi ihtiyacı ve taksi kullanan nüfüsu araştırarak geliştireceklerini söyledi. Bu sistem sebebiyle 18 bin hatta bunu iki vardiyadan hesaplandığında 36 bin taksicinin mağdur edilmeyeceğine dikkat çeken Mustafa Ilıcalı, taksiciliğin eski dayanan ve toplumla kaynaşmış bir yapı olduğunu belirtti.

Çoğu taksici uberin ” Yasal olmayan yollarla yolcularımızı çalıyorlar” ifadesi kimine göre doğru kimine göre de haksız . Bu konuda kararı yine halk verecektir. Ancak kötü örneklerle toplumun beğenisinin kazanılamayacağı da aşikardır. Şiddet hiçbir şeyin çözümü olamayacaktır takdir her zaman olduğu gibi halkındır bunu unutmamaları gerekir. Bu ” Taksi A.Ş” uber ve taksi tartışmasına son verebilecek bir sistem olacak mı orası bilinmez fakat bu tartışma daha uzun süre gündemi meşgul edecek gibi duruyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP