DOLAR

32,5506

0.12%
EURO

35,0086

-0.13%
ALTIN(gr)

2.439,95

0,19%
BİST 100

%
Kripto Paralar Gelişen Piyasalarda Gerçek Para Olabilir Mi?

Kripto Paralar Gelişen Piyasalarda Gerçek Para Olabilir Mi?

Kripto paralar ile ilgili tartışmalar sürerken dikkat çeken bir rapor Goldman Sachs'tan Geldir. Buna göre kripto paralar gelişen piyasalarda gerçek para gibi işlem görebilir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
Kripto Paralar Gelişen Piyasalarda Gerçek Para Olabilir Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her geçen gün Bitcoin başta olmak üzere tüm şifreli yazı içeren para birimleri ile alakalı yeni bir gelişme ortaya çıkıyor. Gerek devletlerin gerek finans kurumlarının gerekse de yatırımcıların ve uzmanların gündeminden düşmeyen konu olarak hep gündemdeki yerini koruyor. Son olarak Goldman Sachs bir rapor paylaştı. Sanal şifreli yazı içeren para birimlerinin gelişmekte olan piyasalar için hakiki para birimi olabilir ön görüsü yer aldı.

Saklı Yazı İçerikli Paralar Gerçek Olur

Saklı Yazı İçerikli Para Bitcoin, üstünde para hareketi çok düşük seyreden ve doların düzenli bir seyir takip ettiği Amerika Birleşik Devletleri içerisinde gayet uygun bir çözüm şeklinde görünmesi mümkün olabilir. Goldman Sachs Group Inc. Şirketi raporuna göre, saklı yazı içeren sanal paralar, ancak hakiki para durumunda bir formül haline getirilen piyasalar üstünde ancak başarı yakalanabileceği ön görülüyor.

Gelişmekte Olan Ülke Piyasalarının Durumu

Goldman Sachs, Afrika kıtasında Sahra altında bulunan çok fazla para birimi, hem yüksek enflasyon hem de arzın hatalı idaresi sebebi ile değer kaybı yaşadı. Netice itibarı ile Demokratik Kongo Cumhuriyeti sınırları içerisinde hem mevduat hem de kredilerin yüzde doksan gibi fahiş bir oranda yabancı para birimlerinden müteşekkil oluşu söz konusudur. Zimbabve devletinde ise bu durum daha vahim bir tablo içeriyor. Ülkede yerel para birimi artık alınıp satılamıyor. Yerel para birimi tedavülden kaldırılmış durumdadır. Raporda yer alan bir başlıkta, Bitcoin’in yerel para birimleri üstünde diğer devletlerin yabancı para birimleri tarafından katı bir şekilde kullanımı koşullarının tabi olduğu bölgelerde de ziyadesi ile kullanıla bilme özelliği bulunuyor deniliyor.

Arz Yetersiz Kaldı

Goldman Sachs Strateji Uzmanlarından Zach Pandl ile Charles Himmelberg, geçtiğimiz Çarşamba günü bir açıklama yaptı. Açıkladıkları raporda, Amerika Birleşik Devletleri para birimi doların son bir iki on senede, gayesine iyi hizmet ettiğini vurguladılar. Yalnız finans sistemi içerisinde geleneksel para birimi hizmetleri üstünde arzın yetersiz kalmasının özellikle altını çizdiler. Bu duruma saklı yazı sanal paraların bir çözüm ve alternatif getireceği ifade edildi. Sunulan raporda, bulunulan varsayım neticesinde uzun vadede saklı yazı içerikli para birimlerinin getirisi reel şekilli küresel büyüme ile eş değer ön görüsü bulunuyor. Bundan sebep, sanal para birimlerinin hem düşük hem sıfır getirili hem altın ya da değerli metaller gibi madenlerin varlıkları gibi düşünmek gerekir deniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP