DOLAR

32,3625

0.11%
EURO

34,9699

-0.32%
ALTIN(gr)

2.324,30

0,22%
BİST 100

%
ABD’nin yaptırımı sonrası Bancorp iflas etti

ABD’nin yaptırımı sonrası Bancorp iflas etti

Nikaragua bankası Bancorp ABD'nin Venezuela sebebinden dolayı uyguladığı yaptırım sonrası iflas etti.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:24
ABD’nin yaptırımı sonrası Bancorp iflas etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nikaragua bankası Bancorp yöneticisi bankanın ABD tarafından Venezuela kararından dolayı uygulanan yaptırımların ardından bankanın çalışamayacak bir krize girdiğini ve iflas etmek zorunda kaldıklarını açıkladı.

İçeride parası olanların parasının alınıp alınmayacak olduğu hakkında açıklama yok ancak devletin bu duruma el koyduğu ve bankanın bir ”rüşvet kasası” olarak biliniyor olması nedeniyle banka ve yöneticileri hakkında inceleme yapılabileceği iddia edildi.

Bankanın iflas etmesinde sadece ABD tarafından bugüne kadar uygulanan yapıtrımlar yok. Bankanın iyi yönetilemediği rüşvet amacı ile çok fazla kullanıldığı ve bunun sonucunda hem yetersiz rezerv, hem yaptırımlar birleştiği zaman büyük bir kriz yaşandığı açıklandı.

Bankalar ve Mali Kurumlar Denetim Otoritesi henüz iflas başvurusunu kabul etmezken ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton bir açıklamasında ülkenin başbakanının bir ”rüşvet” fonu gibi çalıştığını ve herkesten rüşvet alarak rüşvet aldığı kişilere özel çalıştığını açıklamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP