DOLAR

32,5917

0.36%
EURO

34,8511

0.32%
ALTIN(gr)

2.491,98

0,32%
BİST 100

%
Bendevi Palandöken: Enerji alanında indirim yapılmalı

Bendevi Palandöken: Enerji alanında indirim yapılmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyon sonucu sonrası açıklama yaptı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
Bendevi Palandöken: Enerji alanında indirim yapılmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyon oranlarının sürekli artma eğilimi gösterdiğini açıkladı.

Enflasyonun artış eğilimi göstermesini engellemek için hükümetin ilk iş olarak enerji alanında indirim yapması ve enerji fiyatlarını düşürmesi gerektiğini açıklayan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın daha ucuza enerji alabilmesi ve daha ucuza ürün satabilmesi için bu isteklerinin değerlendirilmesi gerektiğini açıkadı.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enerji fiyatlarının enflasyon oranı üzerinde büyük etkisi olduğunu açıkladı. Enflasyon oranı %19.71 seviyesine yükselmiş ve Mart ayı enflasyon oranının pazarda bu rakamdan çok daha yüksek olduğu açıklanmıştı.

Vatandaşlar kırmızı biberin kilosunu 20, soğanın 3 kilosunun 20, patates fiyatının 7-10, çarlison yeşil biberin kilosunun 10-13 TL olarak değiştiği pazar ortamında kilo ile ürün alamadıklarını ve sebze meyve et fiyatlarının çok büyük oranda pahalandığı tepkisini göstermeye başladı. Hükümetin aldığı enflasyon önlemlerinin yeterli olmaması ise enflasyon oranlarının artmasına ve azalmak yerine daha fazla yükselmesine sebep oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP