2023 Ocak Ayı İçin Kira Yardımı Haberi! 1000 TL İle 1.500 TL Arasında Kira Yardımları Başladı

2023 Ocak Ayı İçin Kira Yardımı Haberi! 1000 TL İle 1.500 TL Arasında Kira Yardımları Başladı

ABONE OL
30 Aralık 2022 19:49
2023 Ocak Ayı İçin Kira Yardımı Haberi! 1000 TL İle 1.500 TL Arasında Kira Yardımları Başladı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yardıma muhtaç olan ve yaşadıkları evlerin kiralarını ödemeyenler için aylık ödeme paketleri çıkardı. Ayrıca evi olan vatandaşların ise bakım ve onarım masraflarının karşılanacağı haberlerini de vatandaşlar paylaştı. 2023 kira yardımı müracaatı başlarken illere göre tespit edilen miktarlarda dar gelirli ailelere nakit para yardımı olarak kira desteği ödemesi başladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 81 ilde kentsel dönüşüm kira yardımı yapar iken belediyeler ve Kaymakamlık ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları SYDV üzerinden de kira yardımı ödemeleri hesaplara yatırılıyor. Yardım alabilmek isteyen vatandaşların müracaat yapmaları yeterli oluyor. İşte o yardımlar…

Hangi Kuruma Başvuru Yapılmalı?

Kira yardımından faydalanmak isteyen vatandaşların başvuru yapmaları gerekmektedir. Bakanlığa bağlı ilgili kuruluşlardan başvuru yapılabilir. Bunun yanı sıra aile sosyal dayanışma vakıflarına, kaymakamlıklara ve belediyelere de başvuruda bulunma imkânı vardır. Kuruluşlar tarafından başvurunuz onaylandığı zaman bu parayı PTT şubelerinden çekmeniz gerekecektir.

Kira Yardımı Başvuru Şartları Nelerdir?

Kira yardımı için belirlenmiş bazı şartlar vardır ve bu şartlara uymayan vatandaşlar maalesef yardımdan yararlanamayacaktır. İlk şart TC vatandaşı olmasıdır. Bunun yanı sıra ailede bir kişinin çalışması ve üzerinde herhangi bir mal varlığının olmaması gerekmektedir. Kronik hastalıkları olanlar ve 65 yaş üzeri olup da emekli maaşı olmayan vatandaşlar bu yardımlardan yararlanma olanağına sahiptir.

Başvurular Nasıl Yapılır? Aylık Yardımlar Ne Kadardır?

Başvuru yapabilmek için en önemli şart gelir seviyenizdir. Ayrıca sosyal güvencenizin de olmaması gerekir. Bu koşulları sağlayan vatandaşlar kaymakamlıklar veya sosyal yardım vakıflarına kimlik, fakirlik belgesi, ikametgâh belgesi gelir belgesi ile gidip dilekçe doldurmanız gerekecektir. Evini kentsel dönüşüme veren ev sahiplerine ve oturduğu ev kentsel dönüşüme giren kiracılara bakanlık bağlamında kentsel dönüşüm kira yardımı ödemesi yapılmaktadır. Söz hususu sayılar 2023 senesinde da geçerli olmak üzere illere göre belirlenmek üzere en düşük aylık bin TL ve en yüksek bin 500 TL olarak ödenmektedir. Kentsel dönüşüm kira yardımı müracaatı e-Devlet üzerinden de yapılabilmektedir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP