DOLAR

32,5210

0.22%
EURO

34,8792

0.41%
ALTIN(gr)

2.484,97

0,93%
BİST 100

%
SGK Yeni Döneme Hızlı Giriş Yaptı Annelere İnanılmaz Ödemeler
  • Finans 365
  • Finans
  • SGK Yeni Döneme Hızlı Giriş Yaptı Annelere İnanılmaz Ödemeler

SGK Yeni Döneme Hızlı Giriş Yaptı Annelere İnanılmaz Ödemeler

SGK sınırlarını yurtdışına taşıdır. Vatandaşa verilecek destek ödemeleri ise Euro bazlı olacak. SGK annelerin iş gücüne katılımı için devletle anlaşamaya vardı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
SGK Yeni Döneme Hızlı Giriş Yaptı Annelere İnanılmaz Ödemeler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha önceden de az olan kadın çalışan sayısını yeni dönemde artırmaya çalışan devlet her yolu deniyor. Yapılan açıklamaya göre evlat sahibi olan kadınların tamamına 3 bin TL ödemem yapılacak. Bu ödem için ilk etapta pilot il uygulaması getirilmiş olsa da normalleşme sürecine girildiği ve pazarda çalışan yoksunluğu çekildiği için ödemeler 81 ile birden yayıldı. Buradaki maksat kadınların korkmadan evlatlarını irine teslim etmeleri ve bunun devlet destekli olması. SGK ile işbirliği içinde olan devlet bu çalışmayı yabancı ülkelerle beraber yapacak. Dış ülkelerde gayet yaygın olan sistem ülkede de yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Euro bazı verilecek ödemenin Türkiye’ye girişi TL bazında olacak. Anneler euro olarak ödem almayacak kafaların karışmasına müsaade edilemeyecek. Ayrıca bu şekilde annelerin eline nakit para da geçmiş olacak.

Devlet Kontrolü Elden Bırakmıyor

Açıklanan detaylara göre bu desteğin uygulanması için annenin çalışması veya çalışmaya başlaması gerekiyor. 24 aya kadar izin veren devlet çocuk 25. Aya geldikten ödem almayacak Dileyen anneler bu 3 bin TL’yi kreşlerde değerlendirirken dileyen anneler bu parayı bakıcılarda değerlendirecek. Her kreş ve bakıcı devletin izninde olmayacak. Bu para sadece devletin izin verdiği kreşler ve devletin kurumlarına kaydolmuş bakıcılara yönelik olacak. Bakıcı atamak devletin yapacağı bir iş olamayacak. Annenin bu ödemden yararlanmış içn 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Ayrıca Türk vatandaşı olunması da şart.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP