SGK Müjdeli Verdi: Başvuruya Gerek Yok Hesaplara Yatacak!

SGK Müjdeli Verdi: Başvuruya Gerek Yok Hesaplara Yatacak!

SGK vatandaşlara müjdeli haber verdi, yeni gelen düzenleme ile birlikte vatandaşlar bu ödemeyi almak için başvuru yapmalarına gerek yok yalnızca vatandaşların şartları karşılıyor olması yeterli. Şartlar neler? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
SGK Müjdeli Verdi: Başvuruya Gerek Yok Hesaplara Yatacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK yeni uygulaması ile birlikte yapay zeka sayesinde yardım alan kişiler otomatik olarak tespit edilecek ve ihtiyaç sahibi kişilerin başvuru yapmalarına gerek olmayacak. Yapılmış bu yeni düzenleme ile ilgili SGK genel bir yazı gönderimi yaptı, yazıda yeni sistem anlatıldı. Bu yeni düzenleme ile birlikte yeni özellikler de zaman içerisinde eklenecek. SGK hak sahibi olanlara ya da sigortadan bağlanan maaşlar mevzuata uyuyor mu, uymuyor mu kontrolü yapılacak. SSK’ya mensup vatandaşlar 4a ve Bağ-kur’lu vatandaşlar için 4b programı kullanılacak.

İşlemler Otomatik Yapılacak

Yeni düzenleme ile bürokraside yaşanan azalma ve fazla ödemelere engel olabilmek için programlara verilen kayıtlar inceleme alınacak: mezun olan öğrencilerin, yaşını doldurmuş çocukların aylıkların kesilmesi ardından diğer hak sahiplerinin hisselerinde düzenleme yapılması talep edildi. Hak sahibi olan eşler de herhangi bir başvuru yapmalarına gerek kalmadan hak ettikleri hisseye sahip olabilecekler. Bu düzenleme sayesinde vatandaşlar ve çalışanlar zaman kaybı yaşamadan işlemler otomatik olarak yapılacak. SGK bu yeni düzenlemesi ile hem zamandan hem ekonomiden tasarruf yapmış olmayı hedefliyor. Emekli Maaşları, dul ve yetim aylıkları, yaşlılık aylıkları da otomatik şekilde bağlanıp hesaplara yatırılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP