Asgari Ücretlilere Bayram İkramiyesi Ödemeleri Yapılacak mı?

Asgari Ücretlilere Bayram İkramiyesi Ödemeleri Yapılacak mı?

"Asgari Ücretliler Bayram İkramiyesi Alabilecek mi? Asgari Ücretli Vatandaşlara Bayram İkramiyesi verilecek mi?" tüm asgari ücretlilerin ortak beklentisi olan bu soruların detaylarını aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz. Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte asgari ücretli vatandaşların bayram ikramiyesi beklentisi artmaya başladı. Birçok gazetenin ve bazı siyasilerin de gündeme getirdiği asgari ücretlilere ikramiye konusu meclis gündemine de taşındı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
Asgari Ücretlilere Bayram İkramiyesi Ödemeleri Yapılacak mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ramazan Bayramı’nın yaklaşması ile birlikte asgari ücretli vatandaşların bayram ikramiyesi beklentisi artmaya başladı. Birçok gazetenin ve bazı siyasilerin de gündeme getirdiği asgari ücretlilere ikramiye konusu meclis gündemine de taşındı. Asgari ücretli vatandaşların beklentisi bayram ikramiyesi olarak kendilerine bin lira ödeme yapılması yönünde. Peki, asgari ücretli vatandaşların bayram ikramiyesi beklentisi gerçekleşecek mi?

Tüm asgari ücretlilerin ortak beklentisi olan bu soruların detaylarını aşağıdaki yazımızda bulabilirsiniz.

Bu yıl Corona virüs salgını nedeniyle maddi sıkıntıya düşen asgari ücret ile çalışan vatandaşlar da emekli vatandaşların dini bayramlarda aldıkları bin liralık yardımlardan faydalanmak istiyor. Devlet bu yıl salgın sebebiyle mağdur olan asgari ücretli çalışanlarına sosyal devlet anlayışı ile ücretsiz izinlerde ve kısa çalışma ödeneklerinde maaş vermeye başladı. Bunun dışında devlet asgari ücretli vatandaşların kamu bankalarından 10 bin liraya kadar, düşük faizli kredi alma ve altı ay sonra ödemeye başlama imkânı sağladı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, sosyal yardımları 3 faz halinde planladıklarını açıkladı ve 1, 2, 3 faz olmak üzere toplam 3 fazda başvuran vatandaşların değerlendirmelerinin ardında bin liralık yardım ödemeleri yapıldı.

Asgari ücretli vatandaşlar bakanlıkların bayram öncesi verdiği bin liralık maddi yardımdan faydalanmak için başvurmaya başladı. Başvuru günü TC kimlik numarasının son hanesine göre belirleniyor. Özellikle ilk iki fazda sosyal yardım başvurularından faydalanamayan vatandaşların umudu üçüncü faz yardımında. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasına göre, başlayan üçüncü faz ödemeleri önümüzdeki hafta da devam edecek ve 19 Mayıs resmi tatilinden sonra ödeme alacak olan vatandaşlar ve asgari ücretliler bin liralık bayram ikramiyesi almış gibi olacak.

Bu konuda ilgili mercilerden henüz bir açıklama olmamakla birlikte, asgari ücretli vatandaşların talepleri dikkate alınmaya başlandı. Bu doğrultuda önümüzdeki hafta asgari ücretli çalışanlar ile ilgili yeni bir açıklama yapılması ya da 4.faz sosyal yardım başvurularının başlaması gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP