Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz İndirimi Yaptı!

Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz İndirimi Yaptı!

Bankaların konut kredisi faiz oranları için indirim yarışı devam ediyor. Garanti Bankası konut kredisi faiz oranı için indirim yaptığını duyurdu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
Garanti Bankası Konut Kredisi Faiz İndirimi Yaptı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Garanti Bankası konut kredisi faiz indirimi yaptı. Bankanın konut kredisi faiz oranı yüzde 2,34 seviyesinden yapılan indirimin ardından yüzde 2,28 seviyesine çekildi.

Yapılan indirimin ardından bankanın güncel kredi faiz oranı yüzde 2,28 olarak revize edildi ve uygulamaya alındı. Ancak vatandaşın konut kredisi faiz oranı için beklediği yüzde 1,20 seviyesine bankalar hala çok uzak bir noktada bulunuyor.

Garanti Bankası Konut Kredisi Hesaplama

Garanti Bankası yapılan indirim ile beraber bundan sonra yeni bir güncellemeye kadar yüzde 2,28 faiz oranı ile konut kredisi vermeye devam edecek.

Bankadan 120 ay vadeli 100 bin lira konut kredisi kullanan kişilerin aylık ödemeleri indirimin ardından 2 bin 443 lira olarak gerçekleşti. 100 bin lira konut kredisi kullanan kişilerin bankaya yapacakları toplam konut kredisi geri ödemesi ise 293 bin 160 lira oldu.

Yani 100 bin lira konut kredisi kullanan kişilerin bankaya ödeyecekleri faiz yükü 193 bin 160 lira oldu. Nerede ise 2 katı para ödemek zorunda kalmak istemeyen kişiler ise bankadan kredi çekerek ev satın almak yerine beklemede kalmayı tercih ediyor.

Konut Kredisi Çekerek Ev Almak Mantıklı Mı?

Şu anda oldukça yüksek seyreden konut kredisi faiz oranları nedeni ile bankadan kredi çekerek ev satın almak yerine beklemek çok daha mantıklı görünüyor. Satın alınan ev ne kadar ucuz olursa olsun bankaya ödenen faiz yükü son derece yüksek olduğu için ev almak mantıksız bir hale geliyor.

Ancak yüksek oranda konut peşinatı bulunan kişilerin çok ucuz fiyatlı konut bulmaları durumunda beklemek yerine ev almayı gözden geçirmeleri mümkün görünüyor. Bu aşamada ise konut fiyatı hakkında satıcı ile ciddi bir pazarlık yapılması ve iyi bir indirim ile faiz zararının tazmini öneriliyor.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP