DOLAR

32,3338

0.24%
EURO

34,9837

-0.45%
ALTIN(gr)

2.307,65

1,33%
BİST 100

%
Son Dakika: Salgın Dinmeyince İstifalar Başladı!

Son Dakika: Salgın Dinmeyince İstifalar Başladı!

Sağlık çalışanları korona virüs pandemisi başladığı ilk andan itibaren dur durak bilmeksizin çalışmaya devam ediyor. Sağlık çalışanları etini dişine takmış durumda, verdikleri çabaya ve harcadıkları gayrete rağmen insanların umarsızlığından ve alınan önlemlerin yetersizliğinden şikâyetçi durumda. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
Son Dakika: Salgın Dinmeyince İstifalar Başladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Toplumun Kural Tanımazlığı Sağlıkçıları Bezdirdi!

Sağlıkçılar aylardır, evlerinden uzakta saatlerce tıbbi maskeler ve kıyafetlerle zor şartlarda çalışıyor. Toplumun kurallara uymaması, halen maskesiz dolaşması ve sosyal mesafeye dikkat etmemesi sağlıkçıların canına tak ettirdi! Korona virüste en ön safhada savaşan sağlıkçılardan 90’ı ve 12 eczacının hayatını kaybetmesiyle, daha da ağırlaşan tablolar sağlıkçıları istifaya zorluyor. Sağlık bakanı pandemi başladığı andan beri hayatını kaybeden sağlık çalışanı sayısının 52, korona virüse yakalanmış sağlık çalışanlarının ise 29 bin 865 olduğunu açıklamalarında belirtti.

Sağlıkçılar İsyan Ediyor!

Sağlıkçılar bu denli hayatlarını insanlar için riske atıyorken, vatandaşın virüsü ve pandemiyi umursamaması konusunda isyan ediyor. Aylardır ailesi ile yakın temastan uzak duran sağlıkçılar artık salgını kontrol altına almanın tek yolunun vatandaşın tedbirlere ve sosyal mesafe kuralına uyması olarak görüyor. Ankara Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Muharrem Baytemur, Bakan Koca’nın açıklamasını ele alarak;

“Bakanın açıklama yaptığı gün bizim elimizde ki verilerde hayatını kaybeden sağlık çalışanı sayısı 73 kişi idi. Bugün ise bu sayı 90 kişiye ulaştı. Sağlık çalışanlarının salgına yakalanan kısmı bütün pozitif vakaların yüzde 10’u civarında” açıklamalarında bulundu.

Bilgi Teyit Edildi!

Yaptığı açıklamalarda, hayatını kaybeden sağlıkçı sayısının 90 olduğunu bildiren Baytemur, bu rakamların ve oranların teyit edilmiş veriler olduğunu ve 1 milyonun üzerinde ki sağlık çalışanlarına, temizlik personelinden şoförüne kadar tüm kadroların dahil olduğunu da belirtti. Sağlık çalışanlarının gün geçtikçe tükendiğini belirterek, tüm sektörlerin düzenli testten ve izolasyondan geçmesini teklif etti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP