DOLAR

32,8517

0.69%
EURO

35,4437

0.47%
ALTIN(gr)

2.511,47

1,11%
BİST 100

%
Tarım ve Hayvancılık Sahasında Yeni Hamleler İçin Start Verildi
  • Finans 365
  • Finans
  • Tarım ve Hayvancılık Sahasında Yeni Hamleler İçin Start Verildi

Tarım ve Hayvancılık Sahasında Yeni Hamleler İçin Start Verildi

Yapılan açıklamaya göre devlet uzun süren saha çalışmalarında sona yaklaştı. Kapsamlı bir harita çıkartılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:26
Tarım ve Hayvancılık Sahasında Yeni Hamleler İçin Start Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Değişen iklim ve gelişen teknoloji ile tarım ve hayvancılık noktasında yapılan hamlelerde tekrar değişime gidilecek. Ülkemiz açısından değişen birçok şeyin açıklayan yetkililer bundan sonra hamlelerini bölge bölge yapmaya karar verdi. Her bölge için farklı bir kalkınma planı ve hibe desteği vereceğini duyuran devlet yeni kararından hayli memnun. Bu sayede kendilerine başvuran herkesi kabul edecek olan devlet hem nakitten hem vakitten tasarruf edecek. Hayvancılık konusunda da aynı uygulamayı yapacak olan devlet hayvancılık trendini artırmayı planlıyor. Herkesin üretime dahil olması ve teşviklerle dahil edilmesi ise devlet ekonomi isi için gerekli. Devamlı sanayi ve hizmet sektörüne akış gösteren vatandaşlar verilecek olan devlet destekleriyle bu defa ibre değiştirecek. Ücretsiz aşılama, verilecek tohumların kalite standartları ve mesleki danışmanlık getirilecek yeniklerden sadece birkaçı olacak. Verilen hibe destekleri ise 2 farklı kategoride değerlendirilecek. Buna göre bazı hibe destekleri faizsiz olarak geri ödenecek bazıları ise hiç ödenmeden vatandaşta kalacak.

Teşvikler Artırılacak

Tarım noktasında her bölgeye farklı bir tohum desteği ve mesleki danışmanlık verilecek. İklim özelliklerini dikkate alacak olan devlet yeni sezonda tarım faaliyetlerinden umutlu. Pandemi dolayısıyla kolay ve esnek çalışma şartlarını benimseyen herkesi devlet bu alanlara yönlendirmeye çalışacak. Hayvancılıkta da doğru aşılama ve hayvan desteği sağlanacak. Hayvanlarla alakalı üretim husus da danışmaya tabii tutulacak. Hayvanı birçok yönden değerlendirecek olan vatandaşın daha çok kazanması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP