DOLAR

32,5308

-0.04%
EURO

35,0033

0.45%
ALTIN(gr)

2.435,52

0,52%
BİST 100

%
SGK ve İşkurdan Yardım Müjdesi Geldi!

SGK ve İşkurdan Yardım Müjdesi Geldi!

Devlet birçok sahada yardım yapmaya gayret ediyor. İşsiz vatandaşların son dönemde çok destek gördüğü İŞKUR’dan şimdi de anneler için yeni bir yardım geliyor. SGK’nın da işbirliği ile gerçekleşecek yardım ile 9 bin TL’ye kadar yardım almak mümkün. Anneleri kapsayan yardım için şartlar da belirlendi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
SGK ve İşkurdan Yardım Müjdesi Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yardımlar için de süt yardımının da olacağı edinilen bilgiler arasında. Süt yardımına ek olarak doğum parasının da yardımlara eklenmesi planlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı her kadına verilen doğum parası çocuk sayısına göre verilen bir yardım. Bu yardımda annenin çalışıp çalışmaması önemli değildir. Ancak anneden ya da babadan en az birisinin mavi kartının olması zorunludur. 2008 yılından önce yapılan doğumlar kapsam dahilinde olmayacağı da açıklandı. Yardım almak istiyorsanız Nüfus Müdürlüğüne çocuğunuzu kayıt ettirmeniz yeterlidir. Kayıttan sonra yardım için ciddi bir evrak vs. işlemleri gerekmeyecektir. Çocuğun doğumu ve varlığı sisteme işletilmiştir çünkü.

Çoğul Gebelikler de Düşünüldü

Çoklu gebelik varsa o zaman da ilk çocuk için 300 sonraki için 400 TL olacak şekilde toplam 700 TL yardım parası ödenmesi planlanmaktadır. Bu yardımı sadece anne çekebilecek başkası onun yerine maaş çekme işleminde bulunamayacak. Süt parasının da iki şekilde verilmesi öngörülüyor. Buna göre y anne SGK’lı olacak ve bu hal üzere doğum yapacak ya da baba SGK’lı olup anne çalışmayacak. Bu iki kategoriye verilmesi planlanan süt parası için net bir tutar belirtilmedi. Ödenecek yardım ise çocuk sayısı ve çoğul gebeliklere göre belirlenecek. Sınırlı sayıda çocuk ve maksimum süre durumu burada yoktur.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP