DOLAR

32,5678

0.15%
EURO

34,9158

0.7%
ALTIN(gr)

2.431,81

-0,02%
BİST 100

%
Çocuk Sahibi Olanlara Dev Müjde 50 Bin TL Anında Ödeme Verilecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Çocuk Sahibi Olanlara Dev Müjde 50 Bin TL Anında Ödeme Verilecek

Çocuk Sahibi Olanlara Dev Müjde 50 Bin TL Anında Ödeme Verilecek

Açıklamalara göre çocuğu olan aileleri için devlet ödeme yapmayı planlıyor. Yapılacak ödemede çocukların yaşı önemli bir kıstas olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
Çocuk Sahibi Olanlara Dev Müjde 50 Bin TL Anında Ödeme Verilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi dolayısıyla aileler maddi olarak imkansızlıklarla boğuşuyor. Yaşanan bu sıkıntıların önüne geçmek isteyen devlet vatandaşlara ödeme vermeye devam ediyor. Ödemelerin türü ve zamanı değişse de amacı hiç değişmiyor. Buna göre hem maddi anlamda imkânsızlıklarla boğuşan hem de 18 yaşından küçük çocuğu olan aileler için ödeme yapılacak. Yapılması planlan ödeme kredi destek şeklinde olacak. Bu şekilde olan ödemelerin geri ödemesi de yapılacak. Geri ödeme planı vatandaşın istediği şekilde oluşturulacak. Pandemi dolayısıyla kendi ihtiyaçlarını karşılayamayan aileler için yapılacak bu çalışma sayesinde hem aileler rahat nefes alacak hem de çocuklar sağlıklı yaşayacak.

Başvurular Online Ya Da Yüz Yüze Olacak

Ödemelere 0 faiz uygulanması planlanıyor. Ancak bu faizsizlik sadece 12 ay vadeye seçenleri etkiliyor. 36 ay vade olarak ödeme planı oluşturan banka 24 ay vadeyi seçenler için ve 36 ay vadeyi seçenek için farklı faiz orunları uygulanacak. 50 bin TL kredi limiti oluşturan devlet başvuruları iki farklı yolla vatandaşlara yapacak. Bunlardan ilki E Devlet aracılığıyla başvur oluşturmak bir diğer ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla başvuru oluşturmak olarak açıklandı. İkisinde de yazılı şekilde başvurun oluşturmanız geriverecek. Formlara ek olarak sistemin ya da vakfı istediği tim verileri tam olarak teslime etmeniz gerekiyor. Ödemeden yararlanmak isteyen vatandaşların hanesine asgari ücretin üçte biri kadar bir tutarın girmesi gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP