DOLAR

32,4080

0.18%
EURO

35,4016

0.19%
ALTIN(gr)

2.325,59

0,29%
BİST 100

%
Maliye Bakanı Albayrak: Enflasyon ve Faizler 2019’da Hızla Düşecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Maliye Bakanı Albayrak: Enflasyon ve Faizler 2019’da Hızla Düşecek

Maliye Bakanı Albayrak: Enflasyon ve Faizler 2019’da Hızla Düşecek

Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak ekonomi gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. 2019 yılında faiz ve enflasyon oranlarının düşeceğini söyleyen Bakan Albayrak'ın konuşması haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
Maliye Bakanı Albayrak: Enflasyon ve Faizler 2019’da Hızla Düşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2019 yılı ekonomisine dair AK Parti Milletvekilleri ile toplantılar yapan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak bu toplantılar kapsamında faiz konusuna dair açıklamalarda bulunuyor. 2019 yılında ekonominin daha olumlu bir tabloda olacağı açıklamasında bulunan Maliye Bakanı Albayrak’ın A Haber’de yer alan konuşmasına dair detayları sizlerle paylaşıyoruz.

FAİZLER VE ENFLASYON ORANLARI DÜŞECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ekonomide yaşanan kötü sürece dair yapmış olduğu açıklamasında bu sürecin geride kaldığını ifade ediyor. 2019 yılına dair beklentilerini AK Parti milletvekilleri ile paylaşan Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak ticaret savaşları, dünyada faizlerin yükselmesi ve parasal sıkılaşma, avro bölgesi ve Çin ekonomisindeki yavaşlama, yüksek borçluluk ve jeopolitik belirsizliklerin finansal riskler yaşadığını söylüyor.

Dünya ekonomisinde böyle bir süreç yaşanırken Türkiye’nin en kötü günleri geride bıraktığını ifade eden Maliye Bakanı Albayrak faiz ve enflasyon konusuna da değindi. Ekonomide atılan adımların sonuç verdiği vurgusunda bulunan Maliye Bakanı Albayrak 2019 yılının ilk üç ayından itibaren hem enflasyonda hem de faizlerde daha hızlı bir düşüş olmasını beklediklerini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak konuşmasının sonunda ayrıca ekonomide atılan adımlardan haksız kazanç sağlamaya çalışanlara yönelik denetimlerin sıkılaştığı vurgusunda bulundu.

Finans Haberlerinden anında haberdar olmak için.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Haber Kaynağı: Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP