Çocuklar İçin Yeni Bir Destek Ödemesi Yolda Ödemeler Nasıl Yapılacak?

Çocuklar İçin Yeni Bir Destek Ödemesi Yolda Ödemeler Nasıl Yapılacak?

Açıklamaya göre devlet vatandaşlar için destek ödemelerinin kapsamını oldukça değiştirdi. Pandemiden etkilenen kesimlerden bir tanesi de hiç şüphesi çocuklar. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
Çocuklar İçin Yeni Bir Destek Ödemesi Yolda Ödemeler Nasıl Yapılacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bir yandan sağlıklarına dikkat etmek zorunda olan çocuklar öte yandan maddi durumlardanda etkilenmeye çalışıyor. Özellikle okula giden çocukların okul masrafları vs. derken ailelerde maddi olarak açığı daha da derinleşiyor. Yapılan açıklamaya göre devlet her yaştan çocuk için destek vereye karar verdi. Lisans öğrencileri için de verilecek olan destekler için çalışmalar devam ediyor ancak lisansüstü öğrencileri için henüz bir hareketlenme mevcut değil. Yapılacak ilk ödeme yeni doğa çocuklara yönelik olacak. SGK’lı olan annelere yapılacak ödeme sayesinde çocuklar süt emme dönemlerini sıkıntısı şekilde geçirecek. 202 TL verecek olan devlet bu ödemeyi 1 sene boyunca tekrarlayacak.

Ödemeler 9 Ay Sürecek

Diğer ödeme ise okula giden çocuklara yönelik olacak. Buna göre çocuklar hangi kademede eğitim alırlarsa alsınlar devlet obalara ödeme yapmak için kolları sıvamış durumda. Anaokulu öğrencileri için 500 TL ödeme yapacak olan devlet bu tutarı ilkokul öğrencileri için artırarak 650 TL ödeme yapacağını duyurdu. Ortaokul öğrencileri ise 750 TL ödeme alırken lisans öğrencileri için bu tutar 850 TL olarak açıklandı. Verilecek olan ödemeler her eğitim öğretim sezonunun başında başlayacak ve eğitim sezonu bittiğinde ödemeler de bitmiş olacak. 9 ay sürecek onla bu ödemeler ekstrem durum olmadıkça her sene aynı öğrenciye verilmeye devam edilecek. Ayrıca bu ödemelerde öğrencilerin başarı durumu göz önüne alınmayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP