Asgari Ücretler 2021’de Artıyor! Yeni Düzenlemeye Göre Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücretler 2021’de Artıyor! Yeni Düzenlemeye Göre Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücretle çalışan işçilerin yıllardır beklediği müjdeli haber geldi! Zam oranlarının enflasyona bağlı olarak bu yıl artması planlanıyordu. Peki yeni rakamlar kaç olacak? Asgari ücretliler beklediği maaşa kavuşacak mı? İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:21
Asgari Ücretler 2021’de Artıyor! Yeni Düzenlemeye Göre Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari ücretle çalışanlar için yeni açıklamalar epey dikkat çekiyor. Yapılan açıklamalara göre enflasyon oranlarının artması asgari ücretin artmasına da paralel etki yapacak. 2019’un Ağustos ayından 2020’ye kadar işsizlik oranlamasına bakıldığında TÜİK’ten gelen verilere göre 450 bin işsiz kişinin azaldığını, 4 milyon 190 bin kişinin ise işsiz olduğu söylendi. Tarım dışında işsizlik için bunun iyi bir haber olduğu söyleniyor. Gerileyen işsizlik sayısı asgari ücretleri de etkiledi. Vatandaşlar buna rağmen ciddi oranlar ile işsizlikten dolayı üzüntü duysalar da yetkililer bu konuda net bir karar almıyor.

Öte yandan enflasyon oranları %11,90 olarak makul bir düzeyde bulunuyor. Bu zaman diliminde bu oranın yavaş yavaş artması gözlerden kaçmıyor. Gelir-gider dengesine bakılacak olunursa arada büyük farklar olduğunu gözden kaçmıyor. Hükümet bu açığı asgari ücretle çalışan vatandaşlarla kapatmaya hazırlanıyor. Asgari ücret belirleme komisyonu, 2021 yılında ödenmeye başlanacak asgari ücreti için aralık ayında toplanacak. 8 milyona yakın çalışanı direkt ilgilendiren ücretler sonunda belirlendi.

Asgari Ücreti Belirleme Komisyonu Toplandı

Asgari ücretler her yıl aralık ayında işçi, işveren ve kamu temsilcilerinden oluşan 15 kişilik bir komisyon topluyor. En çok işçinin yer aldığı Türk-İş ile en işverenin olduğu Tisk’ de bu çalışmalara katılıyor. Çalışmalarını bittikten sonra yeni bir ücret belirleniyor ve bu ücretler yalnızca 1 yıl boyunca geçerli oluyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP