Müjde! Emeklilere Temmuz’da Ek Zam Geliyor! Seyyanen Zam Var mı? Yeni Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

Müjde! Emeklilere Temmuz’da Ek Zam Geliyor! Seyyanen Zam Var mı? Yeni Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?

Temmuz ayında milyonlarca emekli ek zam alacak. Emeklilerin alacağı ek zamlar beklenen enflasyona göre belirlenecek. Peki, SSK ve bağkur emeklileri bu zamlar sonucunda ne kadar maaş alacak? Bu zamlar yeterli olacak mı? Emekli seyyanen zam istiyor. Detaylar haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:28
Müjde! Emeklilere Temmuz’da Ek Zam Geliyor! Seyyanen Zam Var mı? Yeni Emekli Maaşları Ne Kadar Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilere Temmuz’da ek zam yapılacak. Lakin korona sonrası oluşan enflasyon ve satın alma gücünün düşmesi ile birlikte yapılacak olan zammın yetersiz olacağını belirten emekliler maaşlarına seyyanen zam talebinde bulunuyorlar.

En Düşük Maaş 1500 TL Oldu Üst Tutarda Maaş Alan Emekli Farkın Kendi Maaşlarına da Yansıtılmasını İstiyor

En düşük maaşın 1500 liraya çıkarılması ile birlikte düşük maaş alan emeklilerin maaşlarında 350 liraya varan iyileştirmeler oldu. 1500 liranın biraz üstünde maaş alanlar ise bu duruma tepkililer. Her emekliye eşit oranda ya da seyyanen zam talep ediyoruz diyorlar.

Temmuz ayında milyonlarca emekli ek zam alacak. Emeklilerin alacağı ek zamlar beklenen enflasyona göre belirlenecek. Peki, SSK ve bağkur emeklileri bu zamlar sonucunda ne kadar maaş alacak? Detaylar haberimizde.

Ne Kadar Artış Olacak?

Milyonlarca emeklinin merak ettiği ek zamlar Temmuz ayında geliyor. Temmuz’da yapılacak emekli aylığı zamlarının ardından maaş artacağından dolayı bunun üzerinden yapılan %4’lük ek ödeme tutarı da yükselecek.

Artış maaşlara nasıl yansıyacak?

Şu an için SSK ve Bağkur emekli aylıklarında en yüksek tutar 6028,72 lira. Tavan fiyattan ödeme alan bir emeklinin alacağı ek ödeme tutarı ise %4 oranında. Peki, bu ne demek? Yani en yüksek tutardan maaş alan bir emekli için yukarıdaki tutar ve oran göz önüne alındığında alacağı ek ödeme 241,15 lira oluyor. Bu tutar maaşa eklendiğinde ise maaş 6269,87 lirayı geçiyor. Memur emeklilerinin de zam oranları enflasyon beklentisine göre yapılacak. Tahminlere göre artış 4,4 oranında olacak. Bu durumda net maaşı 6293,98 lira olan bir emekli 251,76 lira ek ödeme alacak. Bu tutarda maaş alan bir emeklini toplamda 6545,74 lira maaş alacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP