DOLAR

32,5057

-0.12%
EURO

34,9750

0.38%
ALTIN(gr)

2.429,14

0,26%
BİST 100

%
TÜİK Açıkladı! 2019’un İlk Çeyreğinde Üretilen Et Miktarı Ne Kadar?
  • Finans 365
  • Finans
  • TÜİK Açıkladı! 2019’un İlk Çeyreğinde Üretilen Et Miktarı Ne Kadar?

TÜİK Açıkladı! 2019’un İlk Çeyreğinde Üretilen Et Miktarı Ne Kadar?

Türkiye İstatistik Kurumu dün 2019'un ilk çeyreğinde üretilen et miktarını açıkladı. Bakanlar ve Başkanlar konuya ilişkin yorum yaptı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:28
TÜİK Açıkladı! 2019’un İlk Çeyreğinde Üretilen Et Miktarı Ne Kadar?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye İstatistik Kurumu dün 2019’un ilk çeyreğinde üretilen et miktarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal konuyla alakalı yorum yaptılar.

Bakan Pakdemirli Arttı Demişti

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli vatandaşların et tüketiminin arttığına yönelik açıklamalarına sonrası TÜİK tarafından açıklanan veriler tam tersini söylüyor. Türkiye İstatistik Kurumu 2019’un ilk çeyreğinde üretilen et miktarının 2018’in son çeyreğine göre yüzde 18,6 oranında azaldığını açıkladı.

Bu verilere sonrası ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yurttaşların et tüketiminin arttığına yönelik açıklama yapmasına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal açıklama yaptı. .Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli’nin yalan söylediğini belirten CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sarıbal, “TÜİK, Bakan Pakdemirli’yi yalanlıyor. Bir yandan et üretimi düşerken öbür taraftan nüfus her yıl bir milyona yakın artıyor. Bu veriler ışığında görülüyor ki et tüketiminin artması mümkün değil.

Ekonomik kriz nedeniyle halkımızın alım gücü düşüyor. Bu durumda kırmızı et tüketimi daha da düşecek. Ekonominin kuralıdır, az olanın fiyatı artar ve et fiyatları maalesef artacak” açıklamasını yaptı.

Aynı zaman da son olarak CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sarıbal, “İthalat lobisi ile çalışmayı seven bir AKP hükümeti var. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek’ten et ithalatı için talimat vermişti. Sadece Bosna Hersek’ten değil, Rusya’dan ve diğer ülkelerden yine et ithalatı başlayacak. ‘Halkımıza ucuz et yedireceğiz’ diyerek yandaş marketlere peşkeş çekecekler. Tek dertleri, ‘ithalattan nasıl kazanırız’ sorusunun yanıtı. Üreticimiz artık bu oyunları görüyor” dedi.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP