DOLAR

32,4864

0.11%
EURO

34,7714

0.11%
ALTIN(gr)

2.490,66

1,17%
BİST 100

%
55 KPSS Puanıyla İş Sahibi Olabilirsiniz Beklenen Haber Geldi
  • Finans 365
  • Gündem
  • 55 KPSS Puanıyla İş Sahibi Olabilirsiniz Beklenen Haber Geldi

55 KPSS Puanıyla İş Sahibi Olabilirsiniz Beklenen Haber Geldi

İŞKUR çatısı altında gerçekleşecek olan memur alımında KPSS şartı geldi. Belediye için gerçekleşecek olan alımda en az 55 puan almak gerekiyor. Muhasebeci açığı olduğu belirtilen belediyelerde bu alımlarla beraber işsiz vatandaşların çoğu iş sahibi olabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:22
55 KPSS Puanıyla İş Sahibi Olabilirsiniz Beklenen Haber Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muhasebeci alınmasına ilişkin Resmi Gazete’de paylaşımda yapıldı. Durum bu şekilde daha da kesinlik kazandı. Mahalli İdarelere İlk Defa Atanacaklara Dair Sınav ve Atama Yönetmeliğine göre gerçekleşecek olan alımlarda şartlar ve sınırlarda belirlendi. Tarih konusunda net bir açıklama yapmayan kurum diğer şartlar hakkında mutabakata vardı. KPSS’nin önemli ve gerekli olduğu alımda alt sınır 55 puan olarak belirlendi. 55 barajını aşan kişiler başvuru yapmaya hak kazanacak. Sadece muhasebeci alınmayacağı da detaylar arasında. Uygun görüldüğü taktirde başka pozisyonlarda da istihdam mümkün.

Kanunlar Alımlarda Söz Sahibi Olacak

Diğer şartlar içinse gerekli belgelerin tam olarak hazırlanması gerekiyor. Eksik belge olduğunda uyarı yapılmadan başvuru iptali olacak. Aynı şekilde KPSS ve tam belgelere rağmen işin niteliğine uygun olmayan kililer de elenmiş olacak. Türk vatandaşı olmak en temel özelliklerden. Ceza kanunları kapsamında kamu görevlerinden men edilmemiş olmak ve TCK md 53’e göre suç işleyip cezalandırılmamış olmak da gerekiyor. Yapılacak güvenlik soruşturmasında Türkiye Cumhuriyeti için tehdit oluşturmayacak kişiler arasında seçim yapılacak. Genelolarak hukuki anlamda seçimler detaylı araştırma sonucu yapılacak. Erkek adayların başvurusu halinde ise askerlikten muaf olma ya da askerliği yapmış olma şartı kesin olma kaidesiyle aranıyor. Gerektiğinde bu şartlar üzerine mesleğe uygun şartlar da eklenecek bilgisi mevcut.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP