DOLAR

32,5877

0.29%
EURO

34,7461

-0.01%
ALTIN(gr)

2.491,36

0,29%
BİST 100

%
Özel Okullardaki KDV İndirimi İle İlgili: Gelir İdaresi Başkanlığı Kritik Bir Özelge Yayımladı!
  • Finans 365
  • Finans
  • Özel Okullardaki KDV İndirimi İle İlgili: Gelir İdaresi Başkanlığı Kritik Bir Özelge Yayımladı!

Özel Okullardaki KDV İndirimi İle İlgili: Gelir İdaresi Başkanlığı Kritik Bir Özelge Yayımladı!

Gelir İdaresi Başkanlığı özel okullara yapılan KDV indirimi ile ilgili kritik bir özelge yayımladı, özel okul indirimleri ne olacak? Özelge neleri içeriyor? Servis ve yemekhane hizmetleri bu KDV indirimini içeriyor mu? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:22
Özel Okullardaki KDV İndirimi İle İlgili: Gelir İdaresi Başkanlığı Kritik Bir Özelge Yayımladı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni tip Koronavirüs salgını sebebiyle eğitime uzaktan devam edilmekte, vatandaşın belini büken ekonomik olarak zorlayan bu dönemde özel okul ödemeleri ile ilgili Cumhurbaşkanı kararı doğrultusunda yüzde sekiz olan KDV yüzde bire indirilmişti, özel üniversiteler için de alınan bu karar 1 Eylül 2020-30 Haziran 2021 tarihleri arasında verilecek eğitim hizmetleri için geçerli kılınmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı, yayımladığı özelge ile söz konusu karara ilişkin vatandaşın merak ettiği tüm soruları cevapladı.

“1 Eylül 2020 ila 30 Haziran 2021 tarihleri arasında (bu tarihler dahil) verilecek eğitim ve öğretim hizmetlerine ilişkin olarak 1 Eylül 2020 tarihi öncesinde faturası düzenlenen avans niteliğindeki ödemelere uygulanan yüzde sekiz oranındaki KDV’nin yüzde bir olarak düzeltilip düzeltmeyeceği. Düzeltmenin olması durumunda aradaki farkın iadesinin nasıl yapılacağı.Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği uyarınca, okul yönetimleri tarafından doğrudan veya dışarıdan hizmet temin edilmesi yoluyla eğitim hizmeti yanında verilen yemek, servis gibi hizmetlerin ayrıca ücretlendirilmesi nedeniyle bu işlemler için eğitim hizmetlerine yönelik tek bir fatura düzenlenip düzenlenmeyeceği ile bu hizmetlerin faturada ayrıca gösterilmesi halinde KDV oranlarının nasıl uygulanacağı. Öğrenci servis ve yurt hizmetlerinde hangi oranda KDV uygulanması gerektiği hususlarında bilgi talep edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP