Evlenecek Olanlara Müjde! Devlet Bu Tutara Kadar Evlilik Yardımı Yapıyor

Evlenecek Olanlara Müjde! Devlet Bu Tutara Kadar Evlilik Yardımı Yapıyor

Devlet evlenecek gençlere evlilik desteği sağlıyor. Yaş şartının bulunduğu evlililik desteği alımlarına başvuru yapacak adaylarda aranan başvuru koşulları ve vatandaşların bu desteği almaları için yapmaları gereken işlemleri sizlerle paylaşıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:22
Evlenecek Olanlara Müjde! Devlet Bu Tutara Kadar Evlilik Yardımı Yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devletin sağladığı yardımlardan bir tanesi de evlilik desteği. Devlet belirli bir yaşın olan gençlere evlilik yardımında bulunuyor. Ancak bu desteği almak için yapılması gereken işlemler ve sağlanması gereken koşullar bulunuyor.

Finans365.com olarak devletin sağladığı bu desteğin nasıl alınacağına dair tüm ayrıntıları sizlerle paylaşıyoruz.

EVLENECEK GENÇLERE 10 BİN TL EVLİLİK DESTEĞİ

Devletin sağladığı evlilik desteğini almak isteyen gençlerin sağlamaları gereken ilk koşul yaş şartı. Devlet evlilik desteğini 27 yaşından küçük olan vatandaşlara sağlıyor. Sağlanan bu destek için ise bazı işlemlerin yapılması gerekiyor.

Buna göre gençlerin öncelikle bankalardan evlilik hesabı açmaları gerekiyor. Evlilik hesabı açan gençler buraya bir süre aylık belirli miktarlarda para yatırması halinde ise evlilik desteğinin sahibi oluyor. Hesaba yatırılan para miktarı ve süresine göre değişen destek miktarı en az 7 bin TL en çok ise 10 bin TL olarak ödeniyor.

Bu desteklerden gençler ayrı ayrı faydalanabiliyorlar. Yani işlemler sonunda bir çift toplam 20 bin TL’lik bir desteğin sahibi olabilir.

Ödeme Miktarları ve Destek Tutarı

Vatandaşların desteğe dair merak ettikleri diğer bir konu ise ödeme tutarları konusunda. Peki ödeme tutarları nasıl olur? İşte yatırılan miktara bağlı olarak alınacak destek tutarı.

3-4 yıl arasında bankaya yatırılan tutarının yüzde 10’u kadar (devlet katkısı 4 bin TL’yi aşmamak koşuluyla), 4-5 yıl arasında yapılan ödeme tutarının yüzde 15’i kadar (4 bin 500 TL’yi aşmamak koşuluyla), 5 yıl veya daha uzun süre yapılan ödeme tutarının yüzde 20’si kadar (5 bin TL’yi aşmamak koşuluyla) katkı alınabiliyor.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP