DOLAR

32,5176

0.19%
EURO

34,5971

0.08%
ALTIN(gr)

2.492,43

0,26%
BİST 100

%
2 Yaşına Gelene Kadar Her Çocuğa Bakılacak Devlet Teminat Verdi
  • Finans 365
  • Finans
  • 2 Yaşına Gelene Kadar Her Çocuğa Bakılacak Devlet Teminat Verdi

2 Yaşına Gelene Kadar Her Çocuğa Bakılacak Devlet Teminat Verdi

Doğum parası olarak geçen ödeme için detay veren devlet herkesi oldukça şaşırttı. Ödemeler kısa zamanda başlayacak. Devlet doğu paralarından iki farklı yöntem uygulamaya karar verdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:30
2 Yaşına Gelene Kadar Her Çocuğa Bakılacak Devlet Teminat Verdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşları seçimine bırakan devlet kendisi için en uygun seçenekte ödem alabilecek. Alınacak bu ödemelerin vatandaştan geri istenmesi söz konusu olmayacak. Bundan dolayı rahat bir şekilde tercih yapılabilir ödeme alabilir. Buna ek olarak ödemeler belli bir süreyi kapsıyor. İlk etapta verilen doğum parasının süresi bir yıl olurken bahsi geçen ödem çocuk 2 yaşına kadar gelince ödenmemeye başlanacak. Zaman, ödem limit gibi durumlar dikkate alınarak tercih yapılması gerekiyor. Çocuğu iki yaşına gelene kadar herkesin yaralanacağı bu ödemeler de aylık 150 TL ödem yapılası bekleniyor. Bu paraya ek olarak anneler süt parası da alabilir. Süt parası 1 yıl süreyle devam eden bir ödeme olurken Sadece çalışan anneleri kapsıyor.

Mavi Kartlılar Ödeme Alacak

Devletin her ay vereceği bu destek ödemesi de çalışan anneleri ilgilendiriyor. Özellikle çocuklarını bir yere bırakamayan ve bundan dolayı istihdama katılamayan tüm anneler ödemeden yararlanabilecek. Devletten bu ödemeyi almak isteyen annelerin ilk etapta 18 yaşından büyük olması gerekiyor. 18 yaşından küçük olanlara ceza işlem uygulanacağı da biliniyor. Ayrıca anne Türk vatandaşı ya da mavi kartlı olmadır. Bir şekilde hala Türklüğü devam etmelidir. Annenin SGK’lı olası bahsi geçen ödemli almak için yeterli olacak bundan dolayı babanın pozisyonu çok da önemli olmayacak. Ancak bazı durumlarda baba çalışıyorsa annenin çalışmaması gereklidir. Başvurular SGK’ya yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP