DOLAR

32,5207

-0.08%
EURO

35,0044

0.41%
ALTIN(gr)

2.430,68

0,33%
BİST 100

%
TOKİ’den Çekilişsiz Kurasız Ev Satışı Devam Ediyor: Tam 240 Ay Vadeli Konut Kampanyası
  • Finans 365
  • Gündem
  • TOKİ’den Çekilişsiz Kurasız Ev Satışı Devam Ediyor: Tam 240 Ay Vadeli Konut Kampanyası

TOKİ’den Çekilişsiz Kurasız Ev Satışı Devam Ediyor: Tam 240 Ay Vadeli Konut Kampanyası

TOKİ bünyesinde kura ya da koşul olmadan açık satış yöntemleri ile hem konut hem de iş yeri satışları son hızı ile devam ediyor. Ekim ayının ortalarını da geride bıraktıktan sonra ülkemizin belirli il ve ilçeleri içerisinde konut satışlarına devam edilecek olduğunun da haberini verdi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:22
TOKİ’den Çekilişsiz Kurasız Ev Satışı Devam Ediyor: Tam 240 Ay Vadeli Konut Kampanyası
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TOKİ tarafından ilanları devam eden açık satış duyurularının yapıldığı alt ve orta gelir düzeylerine hitap eden satışlar son hızı ile devam ediyor. Kurumlar altında verilecek olan konut satışları adına talepte bulunmak isteyen vatandaşların da ilk olarak TOKİ bünyesinde ilan edilen alt gelir grubuna göre başvuru süreçlerinin yapılması şartıdır. Açık satış yöntemleri ile yapılacak durumlarda da bu geçerli olacaktır.

Satışların devam edecek olduğu iller.

TOKİ bünyesinde satışa konulan evler şu an tam altı farklı şehir içerisinde oluşmaya devam ediyor. Listeye göz atılacak olur ise Ankara içerisinde yer alan tam iki farklı proje ile birlikte 155 adet satışlarda yerini alırken orta gelirli aileler için sadece 18 tanesi kaldı ve geri kalanı satıldı. Ankara harici TOKİ satışlarının olduğu illerden bir tanesi de Tokat.

Kurum tarafından gelen ilanlar arasında tam üç farklı şehir içerisinde alt gelir grubunda olan aileler için satışlar da devam ediyor. Bursa taraflarında yer alan Orhangazi içerisinde tam 44 adet daire orta gelirli aileler için yer alırken Denizli Çardak ilçesi içerisinde de tam 44 alt gelir daire satışlarına devam ediyor. Kütahya Dumlupınar içerisinde 7 adet konut satışları devam ederken Tokat merkez olmak üzere de 4 adet daire satışlarının devam ettiği biliniyor. Van içerisinde de 85 adet iş yeri yine açık satış yöntemleri ile satışlarda yerini almaya devam ediyor.

Ödeme Detayları ve Taksit – Peşinat Ödemeleri Nasıl Olacak?

TOKİ tarafından gelen verilere bakılır ise açık satış yolları ile satışa çıkan konut ve proje satışları için 120 – 180 ve 240 ay vade oranları sunulacak. Peşinat olarak yüzde 10 – 12 – 15 – 20 ve 25 olarak ödemler de yapılacak. Peşinatın ardından kalacak olan kısımlar için de taksitlendirme adımları devreye girecek.

Başvurular Nasıl Olacak?

TOKİ başvurular için çevre ve şehirlik bakanlığı bünyesinde gelen alt ve orta gelir grubunda yer alan aileler için açık konut satışları son hızı ile devam ediyor. Bunlar kurumların yer aldığı web sitesi içerisinde yer alıyor. Site üzerinden başvuru adımlarının yapılacak olacağı gibi genel olarak Ziraat bankası ve Halkbank ile başvuru adımları da tamamlanacak. Ardından gerekli olursa peşinat ödemeleri de bu bankalar üzerinden olacak. Geri kalan peşinat ödemelerinin ardından tutarlar ise bulunduğu şehir be anlaşmalara göre de taksitlendirme adımları yapılacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP