İşini Kaybeden, İşsiz Kalan Herkese Devletten Maddi Yardım! Açık Kapı Başvuru Ekranı

İşini Kaybeden, İşsiz Kalan Herkese Devletten Maddi Yardım! Açık Kapı Başvuru Ekranı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan korona ile ekonomik olarak mücadele için yeni destek paketini açıkladı. Özellikle günlük yevmiye usulü ile kazanç elde edip işsiz kalanlar için yaptığı açıklama dikkat çekti. 2 milyon 300 bin haneye daha devletten maddi yardım açıklandı. Geliri olmayana maddi yardım başvurusu ekranı açıldı. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:22
İşini Kaybeden, İşsiz Kalan Herkese Devletten Maddi Yardım! Açık Kapı Başvuru Ekranı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Recep Tayyip Erdoğan tarafından daha önce açıklanan destek paketi uygulamaya konulmuştu. Bu kapsamda 1000’er liralar ihtiyaç sahiplerine adreslerinde kamu görevlileri aracılığıyla dağıtılmıştı.

Yeni destek paketinin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan az önce canlı olarak televizyonlardan duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamadan satır başları:

Devletimiz milletiyle elele vererek ülkenin tüm imkanları salgın döneminin yol açtığı sıkıntılar ve tehditlerle mücadele için harekete geçirmiştir. Her ne kadar bazı kafalar bu dayanışma kültürünü anlamakta zorlanıyor olsa da hamdolsun millet üzerine düşen görevleri bihakkın yerine getirmektedir.

Sadece imkana değil aynı zamanda morale ve kararlılığa sahibiz. Her türlü ihtimali göz önünde bulundurarak kararlarımızı alıyor harekete geçiyoruz. Alınan tedbirler, özellikle bu sebeple çalışmaya ara veren işletmelerimizi istihdamı korumaları şartıyla kısa çalışma ödeneğinden vergi ötelemesine ve krediye kadar her türlü araçla destekliyoruz. İstihdamın sürmesi en büyük kriterimizdir.

Aldığımız tedbirlerle 2 milyondan fazla mükellefin muhtasar vergilerini erteledik. Firmalara ve gerçek kişilere kredi ödemelerini asgari 3 ay erteleyebilmeleri için finansman desteği sağlıyoruz. Kredi geri ödemelerini 180 güne çıkararak takip sürelerini uzattık.

İhracatçılara stok finansman desteği veriyoruz. Kredi Garanti Fonu’nun kapasitesini arttırdık. Belediyelerin kesintilerini kaldırarak 3 milyar liralık kaynak sağladık. KOSGEN geri ödeme desteklerinden sağlanan 136 bin işletmeye yapacakları banka kredi ödemelerini erteleme imkanı sağlıyoruz. Bu ertelemeden kaynaklanacak maliyeti KOSGEB üstlenecektir.

Emeklilerimizin en düşük maaşını bin 500 liraya çekerek hem de bayram ikramiyelerini ödeyerek rahatlattık. 2 milyon 300 bin haneye yardım için hazırlıklara başladık. Özellikle yevmiye, günlük kazancıyla hayatını sürdürmek zorunda olan, hiçbir geliri olmayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum; valilik veya kaymakamlarımıza telefonla durumunuzu anlatmanız halinde devletimiz her türlü desteği size verecektir.

İhtiyacı olan hiçbir vatandaşımız devletinden yardım istemekten çekinmesin. Şu ana kadar kampanya hesaplarında toplanan meblağ yaklaşık 1 milyar 500 milyon lirayı buldu. Ayrıca 43 milyon lira da SMS olarak toplandı. AK Parti Meclis Grubu hesabında toplanan yaklaşık 5 milyon liralık meblağ da buraya aktarılacaktır. Kampanyaya destek veren her vatandaşımıza, kurumumuza, sanat, spor camiamızı, hayırseverlerimizi, sanatçılarımızı bu kampanyaya destek vermeye davet ediyorum.

İdari düzenlemeleri Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve bakanlıklarımızın genelgeleri ile yasal düzenlemeleri Meclisimizle çalışarak kanun olarak hayata geçiriyoruz. Kabine toplantımızda ayrıntılı olarak değerlendirdiğimiz kapsamlı yasa teklifini kamuoyuna süreceğiz. İnfaz düzenlemesi inşallah yarın TBMM genel kurulunda görüşülmeye başlanacaktır.

İhtiyaç sahibi vatandaşlar başvuruların nereden yapılacağını araştırmaya başladılar.

AÇIK KAPI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Açık Kapı yardım başvurusu, İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu ekran üzerinden alınmaya devam ediyor. Vatandaşlar en üst düzeyde iletişimin kurulması amacıyla açılan Açık Kapı, valilikler ve kaymakamlıklarda bulunan ve yardım başvurusu yapılan birimlere müracaat için kullanılmaktadır.

Yardım başvurusu için Açık Kapı üzerinden işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Öncelikle, aşağıdaki linke tıklayın.

E-Devletiniz varsa E-Devlet ile başvuru yap, yoksa Başvuru Yap butonuna basın.

Başvuru ekranında TC Kimlik Numarası ile birlikte bazı bilgileriniz istenecektir. Bunları girin ve ben robot değilim butonunu işaretleyip onay kodu gönderin.

Sonraki ekranda karşınıza yardım başvurusu yapabileceğiniz bölüm gelecek. Buraya yardım başvurusu için taleplerinizi yazın ve başvurunuzu göndererek tamamlayın.

KORONA YARDIMI BAŞVURUSU YAPMA

AÇIK KAPI BAŞVURU VE SORGULAMA EKRANI

Yukarıda ki link üzerinden günlük yevmiye usulü ile kazanç elde edip işsiz kalanlar ve ihtiyaç sahiplerinin tamamı yardım talebinde bulunabilirler. Cumhurbaşkanı Erdoğan özellikle şu ifadenin altını çizdi. Yardıma muhtaç tüm vatandaşlarımız ihtiyaç duyduğu yardımı alacak. Kimse mağdur olmayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP