İhtiyaç Kredisi Çekerken Eş Rızası Gerekli Mi?

İhtiyaç Kredisi Çekerken Eş Rızası Gerekli Mi?

Kredi kullanmak istiyorum diyen evli çiftlerin merak ettikleri sorulardan biride "ihtiyaç kredisi çekerken eş rızası gerekli mi?" sorusudur.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:22
İhtiyaç Kredisi Çekerken Eş Rızası Gerekli Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İhtiyaç kredisi eş onayı kapsamında olmayıp bu nedenle “ihtiyaç kredisi çekmek istiyorum” diyen kişilerin eşlerinden izin almalarına gerek yoktur. Bankadan kredi onayı almak için kişinin kredi notu ortalaması ve aylık gelir belgesi tutarının dengeli olması yeterlidir.

Eş Muvafakatnamesi Olmadan Kredi Çekilebilir Mi?

Evet, normal ihtiyaç kredisi paketlerinde eş muvafakatnamesi şartı bulunmamaktadır. Ancak bazı durumlarda eşin onayı alınması gerekebilmektedir. Örneğin ipotekli ihtiyaç kredisi kullanmak isteyen kişinin ipotek koyduracağı konutun tapusu üzerinde aile şerhi ibaresi bulunuyorsa bu durumda kredi kullanmak isteyen eşin şerh koyduran eşten kredi muvafakatnamesi örneği alması gerekecektir. Ancak bunun dışında kişinin ihtiyaç kredisi başvuru formu doldururken kesinlikle eşinden bu kredi için rıza göstermesini istemesine gerek yoktur.

Aynı şekilde kredi kartı başvurusunda da eş rızası aranmamaktadır. Çünkü kredi borcu ve kredi kartı borcu bireysel borçlar olup eşin borcundan sorumluluk nedeni ile diğer eşe haciz gelmesi söz konusu değildir. Hatta eşin borcundan dolayı diğer eşin evine haciz gelmesi durumunda evine haciz gelen eşin bu evin kendisine ait olduğunu kanıtlaması durumunda haciz işlemi anında sonlandırılmaktadır. Yine eşler aynı evde otursa dahi diğer eşin haciz edilen malları kendisinin satın aldığını gösteren fatura ibraz etmeleri durumuna bu eşyaların kesinlikle haciz edilmesi söz konusu değildir.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP