SGK O Parayı İade Edecek Beklenen Açıklama Yapıldı

SGK O Parayı İade Edecek Beklenen Açıklama Yapıldı

SGK sene içinde aldığı ücretlerin iadesini yapmak için kolları sıvadı. Buna göre alınan ücretler belirleyen tavan seviyesini aştığında işçiye iadesi yapılacak. İade re ’sen değil başvuru ile mümkün olacak. Tarihi belirlenmeyen bu ödeme için araştırmalar yapılmaya başlandı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
SGK O Parayı İade Edecek Beklenen Açıklama Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İşçilere fazladan prim yerine geçecek bu ödeme binlerce işsizi sevindireceğe benziyor. İşçi birden fazla yerde çalışıyor ve ödediği miktarlar tavan değerin üzerinde ise o şekilde prim ödemesi alabiliyor. Bilindiği üzer asgari ücret brüt tutar 2.943 bin TL. Bahsedilen tavan tutar brüt ücretin 7.5 katım olacak şekilde hesaplanıyor. Yaklaşık 22.072.50 TL denk gelen tavan değer aşıldığı anda işçi bu fazlalığı sgk’dan talep edebilecek. Ana kural ise işçinin iki yerde çalışılması şeklinde öngörülmüş. Tek bir işyerinde çalışan kişiler SGK tavan değeri ne kadar aşılırsa aşılsın ücret alamayacak. Talep edilecek ücret ise %15 oranında olacak.

Zamanaşımı Bu İşin En Önemli Boyutu

Çalışılan yer için belirli bir süre öngörülmemiş olması konunun farklı bir boyutu. Yani 15 gün bir yerde 15 gün başka bir yerde çalışmış olabilirsiniz ancak tavan değer aşıldığında artık SGK’ya bildirim yapma hakkınız var. Başvuru da belli bir zamanaşımına tabii tutuluyor. Ödemeler re ’sen değil talep üzerine yapılacağından işçinin hem süreye hem talep dilekçesine çok dikkat etmesi gerekiyor. Dilekçe verildikten sonra en geç 1 ay içinde size dönüş sağlamalıdır. Ödemelerden bilginiz olduktan 10 yıl içinde işlem yapmazsanız hak kaybı söz konusu olacak. Böylelikle söz konusu olan prim ödemesini alamayacağınız gibi hiçbir hukuk yoluna da başvurmayacaksanız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP