DOLAR

32,4335

0.23%
EURO

35,0037

-0.21%
ALTIN(gr)

2.327,48

0,34%
BİST 100

%
Gelir Belgesi İbraz Edemeyenler Kredi Çekebilir Mi?

Gelir Belgesi İbraz Edemeyenler Kredi Çekebilir Mi?

Her banka sunmuş olduğu kredi kapsamında farklı koşullar istiyor. İstenilen şartlar arasında en önemlisi ise gelir belgesi. Bu kapsamda bankaya gelir belgesi sunamıyorsanız bankaların sunmuş olduğu kredilerden yararlanma şansınız bulunuyor mu? Geliri olmayanlar kredi çekebilir mi? Detayları haberimizde paylaşıyoruz...

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
Gelir Belgesi İbraz Edemeyenler Kredi Çekebilir Mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nakit paraya ihtiyacı olan vatandaş bankaların sunmuş olduğu kredi kampanyalarından yararlanıyor. Bankalar tarafından farklı kampanya ve ödeme seçenekleri sunulan bu kredilerden yararlanabilmek için bazı şartlar isteniyor. Eğer bankanın sunmuş olduğu koşullar karşılanıyor ise bu kredilerden yararlanılabiliyor.

Gelir Belgesi Şartı

Her banka sunmuş olduğu kredi kapsamında farklı koşullar istiyor. İstenilen şartlar arasında en önemlisi ise gelir belgesi. Bu kapsamda bankaya gelir belgesi sunamıyorsanız bankaların sunmuş olduğu kredilerden yararlanma şansınız da bulunmuyor. Bankalar sunmuş oldukları kredi kapsamında verdiği borcun geri ödeneceğinden emin olmak için ve ne kadar kredi verebileceğinin tespitini yapmak için tüketicinin gelir durumundan yararlanır.

Bundan dolayı da çalışmıyorsanız veya gelirinizi belgeleyemiyorsanız bir yol dışında kredi alma şansınız yok.

İpotekli Kredi Ne Demek?

Bankaların sunmuş olduğu kredilerden yararlanmak istiyor fakat gelirinizi belgeleyemiyor ya da çalışmıyorsanız, bu kapsamda size sunulan ipotekli ihtiyaç kredisi fırsatlarından yararlanabilirsiniz. İpotekli kredi; üzerinize kayıtlı olan gayrimenkulünüzü banka tarafından ipotek konularak yapılan kredi türüdür. Bu kapsamda banka gayrimenkulünüzü, kredinin vade bitimine kadar teminat olarak ipotek altına alır, borç bittiğinde ise gayrimenkulün üzerindeki ipotek de kaldırılır.

Bankanın İnisiyatifine Bağlı

Bu kapsamda genel ihtiyaç kredisi türlerinden daha uzun vadeli ve yüksek tutarlı ihtiyaç kredisi kullanmak istiyorsanız ipotekli ihtiyaç kredisi fırsatlarından yararlanabilme şansınız bulunuyor. Fakat bu kapsamda ihtiyaç kredisi kullandırmak, tutar ve vade süresi tamamen bankanın isteğine göre değişiklik gösterir. Banka istemez ise bu kapsamda kredi kullanma şansınız da olmaz.

Borçları Tek Çatı Altında Toplamak

İpotekli ihtiyaç kredisini kullanabileceğiniz diğer bir alan ise; birkaç bankaya borcunuz varsa bunları tek bir yerde toplamak isterseniz bu durumda ipotekli ihtiyaç kredisinin imkanlarından yararlanabilirsiniz. Bu durumda borcunuzun vade süresini uzatmış ve daha uygun faiz oranları ile borcunuzu ödeme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Eğer yüksek tutarlı krediye ihtiyacınız varsa, ipotekli ihtiyaç kredisi fırsatlarından yararlanabilirsiniz. Bankalar tarafından sunulan genel ihtiyaç kredisi kapsamında kullanabileceğiniz tutar düşük oluyor. Fakat ipotekli kredi kapsamında alacağınız ihtiyaç kredilerinin meblağları daha yüksek oluyor.

Güncel ve son dakika ekonomi haberlerinden anlık olarak haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Finans365 Android uygulama için TIKLAYIN

Finans365 IOS uygulama için TIKLAYIN

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP