Emekliye Bir Kereye Mahsus Ödeme Resmi Olarak Açıklandı!

Emekliye Bir Kereye Mahsus Ödeme Resmi Olarak Açıklandı!

ABONE OL
30 Aralık 2022 09:14
Emekliye Bir Kereye Mahsus Ödeme Resmi Olarak Açıklandı!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekli vatandaşlar ekonomik sıkıntıların içine düşerek maddi zorluklar çekti ve bazıları hala çekmeye devam ediyor. Devlet salgının başından beri vatandaşa yardım elini uzattı ve hala bu süreç hakkında birçok çalışmalar yapılıyor. İşte detaylar..

Gelen bilgiye göre devlet emeklilere bir müjde vermeyi planlıyor. Emekliler 2023 Ocak tarihinden itibaren bir kereye mahsus olmak kaydı ile ödemeler olacak.

Bu konu hakkında da hala pek çok uygulamalar üzerinde çalışılıyor. Gelen bilgilere göre devlet emekliye sevindirici bir haber vermeyi planlıyor. Emekliler 2023 Ocak tarihinden sonra bir defaya mahsus olarak ödeme alacaklar.

Vatandaşlar bu süreçten olumsuz şekilde etkilendi ve devlet tarafından yapılan bu destekleri sık sık araştırmaya koyuldu. Birçok vatandaş bu süreçte işsiz kaldı bunun yanı sıra emekliler de pek çok zorlukla karşı karşıya kaldı. Devlet bu dönemde çalışan kişilere ve emekli kişilere ikinci bir tazminat hakkını da duyurmuş oldu. Emekli olup hala aktif olan kişilerin çalışmaya devam etmeleri süresince elde ettikleri kıdem tazminatını alacaklardır. Bunun için mutlaka bir müracaat yapmaları ve dilekçe vermeleri gerekmektedir.

İkinci Tazminat Hakkı

Emekli olduktan sonra tekrar çalışmaya devam eden vatandaşlara müjdeli haberler geldi. Emekli olmasının ardından dilekçe vererek emekliliğini fesih eden vatandaşlar SSK ile yaptığı anlaşma kapsamında iki defa tazminat alma hakkına sahip olacaklar. İkinci defa tazminat hakkı tanınmasını isteyen vatandaşlar mutlaka dilekçede bulunma şartları vardır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (23)
  • RÜZGAR.

    İyi bir yaşam için lütfen birbirimize yardımcı olalım. ..Herkes kendi işine geldiği gibi değil, toplum yararına yapılan her değişimine ve gelişimine el vermeliyiz diyorum.

  • RÜZGAR.

    HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK YADA KADERİN ÜSTÜNDE BİR ŞEY YAPMANIZA GEREK YOKTUR..

  • RÜZGAR.

    YÜZDE OTUZ İLE …YÜZDE 61 tüm vergilerimiz… ” 122 lik vergiler… ” 30 ile gıda ve giyimle ilgili harcamalar… Daha ları var tabi ki.. Tüm ailenin SAĞLIK VE EĞİTİM giderleri. Evet daha var..Sosyal yaşam yok …. Kişisel harcamalar….Falan filan zangır zungur. El FATİHA…..

  • kemal

    2000 yılından önce emeli olanlar 10 yıldır intibak alıyor 2000 yılından sonra emekli olanlar devlete vergi ödemesini yapmadımı siz önce 10 yıl geriye dönük bu muktesap hakları verin ödeyin.vede seçimde emekli vatandaslardan oy beklemeyin.

  • İ. Keskin

    Emekli daha zamlı maaşını alamamış looooo! Siz neyin müjdesindesiniz?

  • reşat

    memur-ssklı-ayırımı-anayasa-eşitlik-ilkesi-nered-dürüs-olun-lan

  • Halise duygu

    Yalan yanlış haberlere ne gerek var verirseniz haberleri net verin şişirmece haberlere ne gerek var . Görev görevdir . Haberciler sizin göreviniz yalan haber yapmak mı . Olmuyor . Görevinizi yerine getirmiyorsunuz.

  • Ali Sezer

    Siz ve sizin gibi yandaş medya grupları hergün müjdeli haber veriyorsunuz ama elde avuçta verilen birşey yok, umutlarımızla oynuyor sanki birşey verilmiş gibi yayın yapıyorsunuz. Algı peşindesiniz. Biz emeklileri güç duruma düşüren iktidara ve sizlere hakkımız helal değil,Algıda Emeği geçenlere yazıklar olsun.

  • Konuk

    Sakın bana oy istemeye gelmeyin kalbinizi kırarım ha

  • Cenk Cemil

    2000 yılından sonra emekli olan 5 Milyon emekli 10 yıldır intibak haklarını bekliyorlar. Bu yaşlı insanlarımızdan hayatta kalanlara 10 yıllık geriye dönük bu muktesap haklarını verin bu yeter !

  • Tatar

    Tüm yandaş medya yok emekliye yılbaşı ikramiyesi,yok karşılıksız yardım hesapta,yok ek zam,bankaların verdiği zaten çok az olan promosyon müjdesi,yok kredi imkani(diyanet işleri başkanı ödeyecek sanki) TÜM YANDAŞ MEDYA YALAN DOLAN KAYNIYOR.

  • Gozde

    Yeter artık zamlardan bıktık Türkiye de adam bugday ugretemiio ekmek 🍞 beş lira oldugu devirdeyiz ya zam gelse nolcak geri arıolar Atatürk gibi menderes gibi Kemal Sunal gibi halkın içinden biri gelsede bugünlerde bitse

  • Gozde

    Gerçekten çok büyük zam ve üzerine gelen ekmek zamiyla ve hal otobüsü zamları yetti artık

  • Niyazi

    niyazi çelebiAllah’ın adaleti tecelli edecek inşallah gören gözler görmeyecek. Gören gözler sonunda görecek

  • Sah ozyurd

    Emekliolmak cokboyukhata emekliyidusunenyok 75 yasindayim kiradaotiriyorum 2500lira kiraveriyorum e d s 1700lira maisimizyetmiyor buyaslilara vekiradaoturanlara yardimedilsin sahozyurd

    Yanıtla Yanıtla
    +29
    -10
    • erdal akgül

      sah ozyurd ,emekli olmak boyuk hata değil.çalışıyor iken emekliliği düşünmemek,planlamamak hata.sen şu anda ektiğin tohumların hasadını topluyorsun.herkes ektiğini biçer.ağlama

  • Ertan ATICI

    Halkinizi ne duruma getirdiniz yoksulluk ve açlık sınırı arasında yaşıyoruz. Diğer ülkelerden gezmek in gelenlere bakıyorum bir de halkımıza bakıyorum gecinebilmek için ikinci bir işte çalışıyorlar. .Mesela ben TSK GAZİYİM ve yoksulluk sınırında maaş alıyorum. .

  • Emekli

    Seçim yaklaşıyor oy istemeye geleceksiniz o zaman müjdeyi veririz size

  • Halit

    Devket kurumda 30 yilini 657/tabi Develtin memuru olarka tamamla Ve sana verilen sadaka ya bak nakadar gulnuc nakadar ayip oeki sorarim hakimi bukadar mi emekli memurunuzun deyeri kira .Doğal gaz.su.elektirik 4 nufusun masrafi ve mutfak masrafi vicdaniniz bumu cep harcligi unutuk amma ben hakimi Rabbim’me havake ediyorum bu kadar.yeter artik emekli olarak kafayi yiyecez askari ucret verdin sevindik amma bizide askari ücretin aktinda ezdirmeyin Allahin adaleti neyise ona gore davranin lütfen

  • Haydin

    Müjde müjde diye alacağımız ve hakkımız olan yüzde 135 olan enflasyon karşısında yüzde 25 komik olmuyormu Allah için adaletli olun asgari ücrete bile yaklasmiyor bu nasıl mujde

  • Osman

    Ne kadar uydurma yardım reklamı var.Bu durumda ülkede fakir kalmamalı.Yoksa bu yardımların hepsini bu reklamı yapanlar mı toplu götürüyor.

  • Gerçek bu

    Özel şirketler adına asgari ücrete %54 zam verenler zama karar verenler, maalesef emekli zor durumda veya yıllarca okumuş memur asgari ücretle eşitlenmiş duruma gelmiş durumda kendi emekli ve memuruna sıra gelince gülünç toplu sözleşme zammını ve baskılı TÜİK rakamlarını ileri sürüyor. Yapan kendine yapar kendi kaybeder.

    Yanıtla Yanıtla
    +75
    -13
    • Emekli

      Zam mam istemiyorum 2015 Yılında emekli oldum o zaman maaşımla ne kadar dolar ne kadar altın veyahut kaç litre akaryakıt alabiliyor idisem Şimdiki maaşıma göre hesaplansın aradaki farkı versin yeter .


HIZLI YORUM YAP