DOLAR

32,5209

-0.09%
EURO

34,7993

-0.21%
ALTIN(gr)

2.420,77

-0,37%
BİST 100

%
İzdihama Sebep Olan Ödeme Tutarı İçin Şaşırtan Detay Çok Sayıda Vatandaşı Etkiliyor
  • Finans 365
  • Finans
  • İzdihama Sebep Olan Ödeme Tutarı İçin Şaşırtan Detay Çok Sayıda Vatandaşı Etkiliyor

İzdihama Sebep Olan Ödeme Tutarı İçin Şaşırtan Detay Çok Sayıda Vatandaşı Etkiliyor

Devlet vatandaşın lehine olan tüm ödeme planlarını günü geldikçe yürürlüğe sokuyor. Yapılan açıklamaya göre 1625 TL ödeme yapılması gündemde. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
İzdihama Sebep Olan Ödeme Tutarı İçin Şaşırtan Detay Çok Sayıda Vatandaşı Etkiliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Normalleşme sürecine giren devlet pandeminin 2. Dalgasıyla beraber süreci rafa kaldırmış durumda. Binlerce vatandaş işsiz kalırken binlerce iş yeri kepenk kapatmak zorunda kaldı. Yaşanan zorluklara vatandaşıyla göğüs geren devlet her fırsatta ödeme paketi oluşturmaya çalışıyor. En son yapılan çalışma ile beraber 750 TL ile 1625 TL arasında ödeme yapılacak. Ödemelerin büyük çoğunluğu yaşlıları ve engellileri kapsıyor. En dezavantajlı kesim olan yaşlılar ve engelliler için devlet yeni çalışmaları da sözünü verdi. Zam söylentileri yerini toplu görüşmelere bıraktı. Memurlara yapılacak zam oranının benzeri yaşlılara ve engellilere yapılacak ödemeye de yansıtıldı. Evde bakım alan yaşlılar ve engelliler için bu durum inanılmaz şekilde önemliydi.

Yaşlılar ve Engelliler Evraklarını Eksiksiz Hazırlasın

3.4 milyon vatandaşın bu ödemelerden yararlanması bekleniyor ancak en çok yaşlıların ve engellilerin başvur yapılması isteniyor. İlgililer bir sıralama oluşturarak en önce yaşlılara ve engellilere ödeme yapmak istiyor. Sokağa çıkma yasakları ve korona için riskli gruplardan olan yaşlılar ve engelliler için bu ödeme hayati önem taşıyor. İş bulup çalışamadıklarında dolayı evlerine ekmek götüremeyen yaşlılar ve engelliler bu sayede evde bakım da alabilecek. 1625 TL’den yararlanmak isteyen yaşlılar emekli maaşı dahil hiçbir şekilde maaş almamalı. Engelliler ise yüzde kaç engelli olduklarını doktor raporuyla belgelemeleri gerekiyor. E Devletten yapılacak başvurular için tüm hazırlıklar tamamlanmış durumda.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP