Hükümetten Ferahlatan Müjdeli Haber Geldi! Binlerce Vatandaşa 1544 Bin Ödeme Yapılacak!

Hükümetten Ferahlatan Müjdeli Haber Geldi! Binlerce Vatandaşa 1544 Bin Ödeme Yapılacak!

Hükümet evde bakım hizmeti veren binlerin üzerindeki vatandaşın haklarını korumaya devam ediyor. Yayınlanan dev bütçeyle yüzbinlerce insan derin bir nefes alacak. Peki bu ödemelerden yararlanmak için gerekli şartlar neler? Herkes bu haklardan yararlanabilecek mi? Şartların haberin detaylarında..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
Hükümetten Ferahlatan Müjdeli Haber Geldi! Binlerce Vatandaşa 1544 Bin Ödeme Yapılacak!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Evde çalışan bir sürü vatandaş uzun zamandır haklarını korumak için büyük bir mücadele vermekteydi. Neyse ki beklenen hamle çok geçmeden geldi. Devlet vatandaşlarının mağdur edilmesini istemediği için 8 milyarlık ayırdığu bütçeyle her ay ödemeleri düzenli olarak yapacağının taahhüdünü verdi. Evde bakım maaşı alabilmek bu sayede kolaylaştı. Başvuran herkesin hesaplarına 1.544 TL otomatik olarak yatırılacak. Şu ana kadar yapılan hesaplamalara göre toplam 600 binin üzerinde vatandaş maaşlarını alabilmek için sıraya girmiş durumda. Peki başvuru şartları nelerdir? Kimler evde bakım ücreti alabilir?

Evde Bakım Ücretlerinde Sürpriz Artış

Eski bütçeyle 1.461 TL olan evde bakım ücretleri yeni hesaplamalarla 1.544 TL’ye yükselmiştir. %5’lik bir zam oranıyla bu artış pek çok evde bakım hizmeti veren insanların yüzünü güldürdü. Bu ücreti alabilmek için gerekli şartlar ise şöyle; evde bakım yapıldığı belirlenen hane içindeki gelirin kişi başına düşen miktarının 1,402 TL’nin altından olmasıdır.

Engelli maaşı almak isteyen insanların ise engelli oranlarının %50 ve üstü bir düzeyde olması gerekir. Böylece evde bakım ve engelli ücretleri çalışamayan veya geçinmekte güçlük çeken pek çok vatandaşa büyük bir kolaylık sağlanıyor. Devletin diğer zamanlarda ne gibi artışlar yapacağı ise herkes için merak konusu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP