DOLAR

%
EURO

%
ALTIN(gr)

2.431,70

0,37%
BİST 100

%
Sayıştay O Maaş Hakkında “Türkiye Gerçeklerine Aykırı” Yorumu Yaptı
  • Finans 365
  • Finans
  • Sayıştay O Maaş Hakkında “Türkiye Gerçeklerine Aykırı” Yorumu Yaptı

Sayıştay O Maaş Hakkında “Türkiye Gerçeklerine Aykırı” Yorumu Yaptı

TÜBİTAK'a bağlı olan ve önemli görevleri bulunan MARTEK kurumunun Genel Müdürü aldığı maaş ile herkesin tepkisini çekti. TÜBİTAK’a bağlı bir kurum olan MARTEK Genel Müdürü Orhan Çömlek’in aldığı miktar dudak uçuklattı. Aldığı maaşın 32 bin lira olduğu herkes tarafından tepki çeken bir haber oldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
Sayıştay O Maaş Hakkında “Türkiye Gerçeklerine Aykırı” Yorumu Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜBİTAK‘a bağlı olan ve önemli görevleri bulunan MARTEK kurumunun Genel Müdürü aldığı maaş ile herkesin tepkisini çekti. TÜBİTAK’a bağlı bir kurum olan MARTEK Genel Müdürü Orhan Çömlek’in aldığı miktar dudak uçuklattı. Aldığı maaşın 32 bin lira olduğu herkes tarafından tepki çeken bir haber oldu. Sayıştay ise yaptığı açıklamada bu maaş miktarının Türkiye gerçeklerine göre çok fazla olduğuna değindi.

Martek Hakkında

MARTEK birçok yerli ve yabancı yatırımcı için çalışmalar yürütmektedir. Yüksek standartlarda teknoloji hizmeti sunan MARTEK yatırımcılara bu konular hakkında yardımcı olmaktadır. Ayrıca AR-GE faaliyetlerinin de kontrolü ve düzenlenmesi sağlanmaktadır. Son günlerde Marmara Teknokent’te bir maaş skandalı yayınlandı. Maaşların miktarı hakkında çıkan tartışma MARTEK Genel Müdürü’nün maaşı ile alakalıdır. Bu maaş belirlenirken yasal olarak bir üst sınır uygulaması olmamaktadır. Ayrıca bir sınırı olmayan maaşın 32 000 Türk Lirası gibi yüksek bir rakam olması herkes tarafından tepki çekmiştir.

TÜBİTAK’a bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren MARTEK’in Genel Müdür Orhan Çömlek hakkında maaşının 32 000 Türk Lirası olduğuna değinildi. Bu maaşı ortaya çıkaran Sayıştay çeşitli açıklamalarda bulundu. BOTAŞ, TOKİ ve MKE’nin başındakilerin maaşının 13 000 TL olduğunu fakat bu maaşın 32 000 TL seviyesinde olduğunu belirten Sayıştay miktarın çok olduğuna dikkat çekti. Maaşın şirketin mali yapısına ve ülke gerçeklerine uygun olmadığından bahsedildi.

Genel Müdür’e ayrıca kredi kartı tahsis edildiği gelen bilgiler arasında. Bu kartlar üzerinden gerçekleşen 50 000 TL’lik alışveriş olduğu ve bunun bir yılda gerçekleştirildiği gelen iddialar arasında. Bu alışverişin ise 23 000 TL’lik kısmının gerçek dışı olduğu belirtiliyor. Kabul edilebilir olmadığı belirtiliyor.

Neden Kabul Edilebilir Değil

Bir yıl boyunca yapılan 50 000 Türk Lirası harcamanın içinde bulunan 23 000 Türk Lirası olarak belirlenen kısmın faturası olmadığı ortaya atılan iddialar arasında. Bu harcamaların belge sunulmadan yapıldığı ve kredi kartı üzerinden gerçekleştirildiği belirtiliyor. Sayıştay raporunda yapılan harcamaların evraklar ile kanıtlanmadığı ve belirtilmediğini vurguladı. Bu yüzden bu harcamaların yasal olmadığı belirtildi. Bu maaşın üst sınırı hakkında bir düzenleme yapılacak mı? Bu gelen sorular arasında. Gelişmeler geldikçe haberimize eklenecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP