DOLAR

32,5540

0.01%
EURO

34,8664

-0.05%
ALTIN(gr)

%
BİST 100

%
Alman Turist Türkiye’yi Tercih Edecek

Alman Turist Türkiye’yi Tercih Edecek

Almanya vatandaşlarının tatil tercihlerinde son yaptırımlar hafifletildikten sonra Türkiye'ye olan ilgisi daha fazla arttı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
Alman Turist Türkiye’yi Tercih Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye bölgesel konumu, kültür ve tarihi ile tüm dünyada dikkat çeken ülkeler arasında bulunmakta olsa bile maalesef uyarılar ve yaptırımlar dolayısı ile zor yıllar geçiriyor.

Terör örgütleri, iç siyasetin karışık durumu, din ve benzeri konular dolayısı ile yabancı turist Türkiye’ye gelmekten korkuyor ve olası taciz, tecavüz vakalarında yaşanan artışlar ve bu olayların sık yaşanması turistleri endişelendiriyor.

Almanya’da buna istinaden getirdiği seyahat uyarılarını hafifletmesinin ardından Türkiye’nin ekonomisine Alman turistler tarafından oldukça yüklü miktarda bir para girişi olması bekleniyor.

Alman Turistlerin Tercihi Antalya

Antalya, Alman turistler tarafından başlıca tercih edilen şehirlerin başında geliyor.

Antalya’nın dışında Alman turistler Doğu bölgeleri ve Batı bölgeleri ile İstanbul’da aktif bir harcama yaparken, Ankara, İzmir ve İstanbul en fazla tercih edilen ve görülmek istenen şehirler sıralamasında yerini alıyor.

ABD’nin ve diğer ülkelerin yaptırımları hafifletmesi ve uyarıları azaltması ile Türkiye’ye gelecek turist sayısında daha fazla artışlar olması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP