DOLAR

32,4080

0.18%
EURO

35,4016

0.19%
ALTIN(gr)

2.325,59

0,29%
BİST 100

%
İŞKUR Her İki Tarafa da Kazandıracak Kaybeden Kimse Olmayacak
  • Finans 365
  • Gündem
  • İŞKUR Her İki Tarafa da Kazandıracak Kaybeden Kimse Olmayacak

İŞKUR Her İki Tarafa da Kazandıracak Kaybeden Kimse Olmayacak

Devlet annelerin istihdam olması için elinden geleni yapmaya devam ediyor. Bu seferki projede kadınların tamamı kazanmış olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
İŞKUR Her İki Tarafa da Kazandıracak Kaybeden Kimse Olmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çocuk sahibi olan kadınlar için evlatlarını bırakıp işe gitmek öyle kolay olan bir aktivite olmuyor. İşe giderken gözü arkada kalan anne ilerleyen zamanlarda çocuğu ile işi arasında tercih yapmak zorunda kalıyor. Ve en nihayetinde evladını seçiyor. Pandemi dolayısıyla herkesin istihdam alanı daraldı. Ancak kadınların durumunu daha da özel bir hal almaya başladı. Kadınların iş gücüne katılımı erkeklere nazaran çok çok daha azalınca devlet kırmızı alarm vermeye başladı. Pandemi dolayısıyla vatandaşa bol bol destek ödemesi yapan devlet yeni destek ödemesi paketini kadınlar için çıkarmaya karar verdi. Buna göre çalışmak isteyen kadınlara verilecek olan destek ödemesi bakıcılık yapacak kadınlara verilecek. Bu sayede bakıcılar da istihdam edilmiş olacak.

Çocuk 2 Yaşını Geçmemeli

Hem bakıcılar istihdam edilecek hem de anne olan kadın iş gücüne katılmış olacak. Bu sayede kazan kazan prensibi uygulanmış olacak. Ödemeler hakkında neti bir açıklama yapılmazken edinile bilgiye göre memurlar için verilmesi beklenen zam miktarı bekleniliyor. Zamsız şekilde 2300 TL verecek olan devlet zamlı şekilde 2840 TL ödeme yapmayı planlıyor. Zam görüşmeleri ilerleyen tarihlere alınırsa şayet ödemeler bu görüşmeleri beklenmeyecek. Zamlar kesinleştikten sonra diğer aylara bu zam oranları yansıtılacak. Devlet bu ödemeyi çocuğu 2 yaş ve altı olan annelere yapmayı planlarken bakıcılar için de şartlar getirdi. Buna göre aile ve bakıcı aynı ilde yaşamak zorunda. Ayrıca bakıcılar devlette kayıtlı olmalıdır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP