DOLAR

32,6010

0.26%
EURO

34,7968

0.35%
ALTIN(gr)

2.414,88

-0,73%
BİST 100

%
Görme Engelli Öğrencilere Müjdeli Haber ING’den Geldi

Görme Engelli Öğrencilere Müjdeli Haber ING’den Geldi

ING’den görme engelli öğrencileri sevindirecek bir haber geldi, lise öğrencileri sosyal hayata bağımsız ve eşit bir şekilde katılım sağlayabilsin diye Toplum Gönülleri Vakfı ile iş birliği yaparak yeni bir proje geliştirdi, işte detayları…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
Görme Engelli Öğrencilere Müjdeli Haber ING’den Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sorumlu bankacılık anlayışı ile faaliyetlerini gerçekleştiren ING Türkiye 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Toplum Gönüllüleri Vakfı(TOG) ile işbirliği sağladı ve Birlikte Yürüyelim kampanyasına destek oldu. Görme engelli lise öğrencileri için erken yaşta öğrenilen baston becerisi, sosyal hayata tam bağımsız ve eşit katılım sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca bu şekilde öğrencilerin özgüvenlerinin de yerine gelmesi amaçlanıyor, bu kapsamda yürütülen kampanya sayesinde binlerce gencin WeWalk akıllı baston sahibi olmasına destek olunuyor.

Bankadan Yapılan Açıklamalar Neler?

6 ay boyunca müşterilerinin yaptığı bağış tutarı kadar miktarda ek bağış yapılarak kampanyanın büyümesine olanak sağlandı, banka müşterileri ise bağışların ikiye katlanmasını istiyor. Kartlı harcamalarda küsuratlı alışveriş tutarının bir üste yuvarlanarak aradaki kuruşların seçilen sivil toplum kuruluşlarına bağışlanmasını sağlayan Yuvarla.com üzerinden TOG’u seçerek Birlikte Yürüyelim kampanyasına Turuncu Ekstra Kart ile bağış yapabilirsiniz.

WeWalk görme engellilerin bağımsız hareket edebilmesi için hareket deneyiminin teknolojiyle birleştirilmesi amaçlanmıştır, 37 ülkede aktif olarak kullanılan akıllı baston sadece yerdeki değil yürürken karşılaşılan direk, ağaç dalları gibi baş üzerindeki engelleri de algılar. Titreşimle uyaran akıllı baston kullanıcıları aynı zamanda WeWalk uygulaması ile navigasyon, otobüs duraklarında hangi otobüs ne zaman geliyor, yolda yürürken etrafımda ne var gibi birçok özellikte yer alıyor. WeWalk 2019 yılında en iyi icatlardan biri seçilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP