DOLAR

32,5806

0.31%
EURO

34,8205

0.19%
ALTIN(gr)

2.501,24

0,69%
BİST 100

%
Anneler Bu Defa Şok Olacak Ödemelere Öyle Bir Detay Eklendi Ki Duyanın Ağzı Açık Kaldı
  • Finans 365
  • Finans
  • Anneler Bu Defa Şok Olacak Ödemelere Öyle Bir Detay Eklendi Ki Duyanın Ağzı Açık Kaldı

Anneler Bu Defa Şok Olacak Ödemelere Öyle Bir Detay Eklendi Ki Duyanın Ağzı Açık Kaldı

Son dönemde devlet anneler için oldukça fazla çalışma yapmaya başladı. Yapılan çalışmalardan bir tanesi herkesin beğenisini topladı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:23
Anneler Bu Defa Şok Olacak Ödemelere Öyle Bir Detay Eklendi Ki Duyanın Ağzı Açık Kaldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışan anneler için oluşturulan ödeme paketinde devlet düzenlemeye gitti. Buna göre çalışan anneler kadar en az çalışmayan anneler için de ödeme verilmesi artık mümkün olacak. Annelerin çocuklarıyla beraber sağlıklı günler geçirmesi kadar zihin olarak rahat günler geçirmesi de gerekli olan bu durum. Devlet anne ve bebeğin ruh-beden sağlığını düşündüğünden yaptığı destek paketi çalışmasının içine tüm anneleri dahil etti. Ancak oransal olarak en çok pay çalışan annelere kaldı. Bu bağlamda çalışan annelere bakıcı desteği ve yarım gün çalışma ödeneği imkanı sunulacak. İmkanlardan ilki olan bakıcı desteği iki farklı şekilde işletilecek. Ya gerçek anlamda bakıcı gelecek ve devlet buna göre ödeme yapacak ya da kreşlere yönlendirme yapılarak ona göre ödeme oluşturulacak.

Engelli Çocuk sahibi Annelere Uygulamada Farklılık Var

Bakıcı için çocuklarda istenen yaşın üst limit 24 ay olurken kreş için istenen yaşın altı limiti 24 ay olarak açıklandı. Bakıcı devletin bildiği kurumlardan ve bu kurumlara kayıtlı olması gerekiyor. Kadın olacak bu bakıcılar ile iş gücüne kadınların katılımı hayli artmış olacak. Kadınların çalışmasına çift yönlü destek veren devlet bakıcı kadınları çalıştırırken bakıcılar sayesinde diğer kadınları da istihdam etmiş oluyor. Yapılacak diğer ödeme ise yarım gün çalışma ödeneği. Bu ödenek için çocukların en fazla 2 yaşında olması gerekiyor. Engelli çocuklara sahip anneler için bu yaş artırılabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP