DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Bakan Albayrak’ın Uyarısından Sonra Soğan Fiyatları Ucuzladı
  • Finans 365
  • Finans
  • Bakan Albayrak’ın Uyarısından Sonra Soğan Fiyatları Ucuzladı

Bakan Albayrak’ın Uyarısından Sonra Soğan Fiyatları Ucuzladı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın fiyatlar üzerinde oluşan spekülatif artışları önleyici talimatları sonrasında stok yapanlara yönelik baskınlar düzenlendi. Başlatılan denetimler sonrasında ise soğan fiyatları ucuzladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:24
Bakan Albayrak’ın Uyarısından Sonra Soğan Fiyatları Ucuzladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Soğan fiyatlarında son dönemlerde yaşanan fahiş artışların ardından konuya Maliye Bakanlığı el atmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak söz konusu fiyat artışlarına yönelik açıklamalarda bulunmuş ve spekülatif artışları ve oluşabilecek manipülasyonları önleyici talimatlar vermişti. Bu talimatlar sonrasında yapılan denetimlerde fiyatlar ucuzladı.

SOĞAN FİYATLARI UCUZLADI

Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın soğan fiyatlarına yönelik açıklamalarının ardından bakanlık sıkı bir denetime başlamıştı. Ankara’nın merkez ve Polatlı ilçesinde Vergi Dairesi Başkanlığınca başlatılan denetimler geçtiğimiz hafta boyunca devam etmişti.

Stoklara yönelik yapılan bu denetimlere ek olarak toptancı halinde ve hal dışında yapılan satış işlemleri de denetim kapsamına alınmıştı. Maliye Bakanı Albayrak’ın talimatıyla gerçekleştirilen denetimler sonuçlarını vermeye başladı. Soğan fiyatları düşmeye başladı. 5 lira seviyesine kadar yükselen kuru soğanın fiyatı kısa süre içinde 1.5 TL’lik bir düşme yaşadı. Denetimlerin devam etmesiyle fiyatların daha da düşebileceği öngörülüyor.

Maliye Bakanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimler sonrasında indirim yapan marketler şöyle oldu. Migros, Başgimpa, Akyurt, Gimsa, Altunbilekler, Yunus, Şekerciler, Yeni Çağdaş, Çelikler ve Bim,

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP