Kira Destek Ödemelerinde Sona Gelindi Herkes Ödeme Alacak

Kira Destek Ödemelerinde Sona Gelindi Herkes Ödeme Alacak

Yapılan açıklamaya göre yetkililer başta esnaf olmak üzere vatandaşların geneline destek ödemesi verecek. Verilecek ödeme kiraları kapsayacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:24
Kira Destek Ödemelerinde Sona Gelindi Herkes Ödeme Alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet iki farklı ödemeyi iç içe olacak şekildevatandaşlara sundu. Buna göre aslındı kira desteği verecekolan devlet kira desteködemesinden yararlanacak olan esnaf için bir de destek ödemesi yapmayı planlıyor. Hem kira destekleri hem de esnafa verilecek destek ödemesinin 3 ay sürmesi bekleniyor. Pandeminingidişatına göre bu sürenin 3 aylık periyotlarlauzatılmasıbekleniyor. Uzatmaların sonunda pandemi bitene kadar esnafın kirası ödenecek ve esnafa destek sağlanmış olacak. Aynı şekilde vatandaşındakirası ödenmiş olacak. Başvurularbelediyeler aracılığıyla alınarak işleme tabi tutulacak. İşlemlerden sonra ödemeler Ziraat Bankasına yapılacak. Başvuruların en geç 1 ay en eken 1 hafta içindeincelenmesiplanlanıyor.

Büyük Şehirler Daha Fazla Ödeme Alacak

İncelemeninsüresini bu ödemede yaşanan yoğunluk karar verecek. Bundan dolayı kurumların sürekli rahatsız edilmemesi de vatandaşlardan istendi. Pandeminin çok ağır seyrettiği belirtilirken bu kadar karmaşanın içinde vatandaşlarınödemesine geç ulaştırılması mümkün olmayacaktır. Bundansebepvatandaşların eline yapılan ödemelervatandaşlaravaktindeulaştırılacaktır. Ödemelere ilişkin birdiğer detay ise büyük şehir ve diğer şehirler arasında görüldü. Büyük şehitler için 1000 TL’ye kadar verilecek ödeme diğer şehirler için 750 TL ile 550 TL arasında değişecek. Bu bağlamda başvuru formunu dikkatle doldurulması gerekiyor. Diğer bir açıklama ise ödemelerin sıralaması oldu. Buna göre şehirlerin alfabetiksıralamasıödemelerinsıralamasınıbelirleyen olan faktör olacak. Bu bağlamda herkesin sıralamaya dikkat etmesi istendi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP