Pandemi Destekleri İçin Son Perde Herkes Başvuru Yapabilecek

Pandemi Destekleri İçin Son Perde Herkes Başvuru Yapabilecek

Edinilen bilgilere göre pandemi destek ödemesinin diğer taksitleri için ödeme startı verildi. Korona virüsün başlarından a bu yana verilen devlet destekleri bağlamında vatandaşların yapmış olduğu hamleler nihayet sonuç verdi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:35
Pandemi Destekleri İçin Son Perde Herkes Başvuru Yapabilecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İlk kademe başvurularda vatandaşların yaşamış olduğu sistemsel sıkıntılar herkesi oldukça mağdur etti. Buna rağmen milyonlarca vatandaşın yararlanmadığı destek ödemesine yapılan itirazlarında haddi hesabı belli değildi. En azından başvuru seçeneklerinin değişmesi yönünde istekler olan vatandaşın tüm talepleri değerlendirildi. Ve yeniden bir destek paketi planı oluşturuldu. Plana göre daha önceden başvuru yapamayan vatandaşlar için tekrardan başvuru hakkı tanındı. Ancak bu hak daha önceden başvuru yapan ya da başvurusu reddedilen vatandaşlar için geçerli olmayacak. Sistemde başvuru gözükmeyen vatandaşlar bu ödeme için başvuruda bulunabilecek. Destek ödemesinde yararlanmak isten vatandaşların 18 yaşında büyük olması gerekiyor. 15 yaş sınırı bu ödemeler için geçerli olmadı ne yazık ki.

Başvurular Farklı Yerlerden Olabilir

En önemli kısmı başvurular sürecinde yaşandı. Buna göre vatandaşlar E Devletten başvuru yapabilecek. E Devletten başvuru yapan vatandaşların yanı sıra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfının da başvuru alması mümkün olacak. E Devletten 24 saat başvuru yapma hakkı varken Vakıf üzerinden başvuru yapacak olan vatandaşların mesai saatlerini gözetmesi gerekecek. Her hane içinde bir kişinin destek ödemesi için başvur yapması yeterli. Diğer başvurular ise kabul edilmeyecek. Verilesi planlanan pandemi desteklerinin süresi ilk etapta 3 ay olarak hesaplandı. 3 ayın sonunda pandeminin gidişatına göre devlet desteğini devam ettirebilir ya da kesebilir. Buna ek olarak devlet desteklerinin geri ödemesi olmayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP