DOLAR

32,5760

0.09%
EURO

35,0346

0.55%
ALTIN(gr)

2.428,06

0,22%
BİST 100

%
Elektrik Faturalarına %15 İndirim İddiası! Faturalara İndirim Mi Geliyor?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Elektrik Faturalarına %15 İndirim İddiası! Faturalara İndirim Mi Geliyor?

Elektrik Faturalarına %15 İndirim İddiası! Faturalara İndirim Mi Geliyor?

Elektrik faturalarına, %15 indirim geleceği iddiası vatandaşı heyecanlandırdı. Mecliste, elektrik faturasından TRT Payının kaldırılması adına kanun önerisi sunuldu. İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Akın, vatandaşın elektrik faturasından TRT Payının kaldırılması ve KDV oranının yüzde 1’e kadar indirilmesi için kanun teklifinde bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:24
Elektrik Faturalarına %15 İndirim İddiası! Faturalara İndirim Mi Geliyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karar İçin Meclis Bekleniyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 1 Ekim’de toplantılara başlıyor. Teklifin meclisten geçmesi ve kabul edilmesi halinde, sanayi tipi elektrik kullanımlarında yüzde 34, ticarethane ve konut tipi elektrik kullanımında yüzde 15 indirim uygulanacak. CHP genel başkan yardımcısı ile İyi Parti Balıkesir Milletvekili Akın, vatandaşın ekonomik olarak zor günlerden geçtiği salgın döneminde, destek olarak ve biraz kolaylık sağlamak adına elektrik faturalarından TRT paylarının kaldırılması ve KDV oranının yüzde bire indirilmesi adına kanun teklifinde bulundu.

Meclis 1 Ekim’de Açılıyor!

Balıkesir Milletvekili Akın, meclisin açılış tarihi olan 1 Ekim tarihinde bu kanun teklifini meclise ileteceklerini açıklamalarına ekledi. Akın; esnafın, çiftinin ve özelliklede işsiz olarak aile geçindirmeye, elindekiyle yetinmeye çalışan vatandaşın durumunu bir nebze kolaylaştırmak, elektrik faturalarından mağdur olmamaları için bu kanun tasarısının hazırlandığının altını çizerek belirtti.

Akın’ın vermiş olduğu kanun önerisinde, elektrik faturaları hesaplamalarına eklenen yüzde ikilik bir yer kapsayan TRT payı ile yüzde 18’lik bir oranı bulunan KDV’nin yüzde bire indirilmesi isteniyor. Söz konusu düzenleme gerçekleştiği takdirde sanayideki elektrik kullanımlarında yüzde 34, konut, ticarethane, işletme ve tarımsal sulama yerlerinde yüzde on beş oranında bir indirim gerçekleşecek. Bu da vatandaşın üzerinde ki yükü biraz olsun alır diye düşünülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP