DOLAR

32,3651

0.14%
EURO

35,0093

-0.23%
ALTIN(gr)

2.324,67

0,24%
BİST 100

%
Emeklilik Kredisi İle Borcu Olanlara Emeklilik Yolu Açıldı (Emekli Olabilirsiniz)
  • Finans 365
  • Finans
  • Emeklilik Kredisi İle Borcu Olanlara Emeklilik Yolu Açıldı (Emekli Olabilirsiniz)

Emeklilik Kredisi İle Borcu Olanlara Emeklilik Yolu Açıldı (Emekli Olabilirsiniz)

Emeklilik kredisi ile prim borcundan ötürü emekli olamayanlara emeklilik fırsatı. Ziraat Bankası Bağkur Emeklilik Kredisi ile prim borcu nedeni ile emekli olamayan kişilere emekli olma fırsatı sunuyor. Borcundan dolayı emekli olamayanlara fırsat. İşte detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:24
Emeklilik Kredisi İle Borcu Olanlara Emeklilik Yolu Açıldı (Emekli Olabilirsiniz)
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK Bağ-Kur prim borcu olan kişilere yönelik olarak başlatılan yeni Ziraat Bankası kredi kampanyası kapsamında emekli olma yolu açılıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Ziraat Bankası arasında imzalanan ortak protokole göre emeklilik yaşı ve emeklilik yılı şartlarını taşıyan ancak eksik prim gün sayısı nedeni ile emekli olamayan kişilere borçlanma yoluyla emeklilik müjdesi geldi.

Borçlanarak Emekli Olmak Artık Mümkün!

Normalda ihtiyaç kredisi paketleri 48 ay ile sınırlandırılırken düzenlenen fırsat sayesinde emekli olmak isteyen kişilere 60 ay vadeli ihtiyaç kredisi kullanma imkanı sunulacak. Kampanyaya özel olarak 1,27 faiz oranı ile kredi kullandırılıyor.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bu protokol binlerce esnafımıza emeklilik yolu açacağı gibi bankalar açısında da bir risk taşımıyor. Çünkü protokol gereği, emekli olan esnafın aylığından belli oranlarda kesinti yapılarak kredi geri ödenecek.

Sigortalılar, SGK’ya olan borçları için aylık 1,28 faiz oranı ile 60 aya kadar vadeli kredi kullanabilecek. Borcunu yapılandırmak isteyenler için başvuru süresi yılsonuna kadar devam ediyor. Emekli olmak isteyen esnafımız bu tarihten önce Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine başvurusunu yapsın” diyerek emekli olmak için prim gün borcu engeline takılan kişilere başvuruda bulunmaları konusunda uyardı.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Murat

    Merhaba, bu haber hangi tarihe ait ve son başvuru tarihi ne zaman?


HIZLI YORUM YAP