DOLAR

32,3780

0.17%
EURO

35,0159

-0.2%
ALTIN(gr)

2.324,76

0,24%
BİST 100

%
Kredi Faizleri Yükseldi! İkinci El Araba Satışları Durdu!!

Kredi Faizleri Yükseldi! İkinci El Araba Satışları Durdu!!

Pandemi sürecinde fiyatları yükselen ikinci el araçlara yönelim son zamanlarda bir hayli azalma yaşarken, buna bankalarında kredi faiz oranlarını yükseltmesi ve otomobil fiyatlarında son haftalarda tekrar yükselişe geçmesinin etkisi olduğu bildirildi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:24
Kredi Faizleri Yükseldi! İkinci El Araba Satışları Durdu!!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi nedeniyle fiyatları aniden artan araç piyasasın da son günlerde durgunluk yaşanıyor. Oto galerilerin de araç bolluğu yaşanırken vatandaşlar ise pahalı buldukları ve istedikleri araçları alamamaları durumundan şikâyetçi.

İzmir’ galericilik yapan esnaf Fahri Karlık, pandemi süresinde ikinci el otomobil fiyatlarının artış gösterdiğini ve kolay kolay da düşmesinin beklemediklerini söyledi. Son günlerde araç piyasasında durgunluk yaşandığını ifade eden Karlık, ‘ Faizler, döviz ve altın fiyatları yükseldi, bu durumun 2 ay kadar daha bu şekilde devam etmesini bekliyoruz. Bazı uyanık vatandaşlar bayilere gelmiş olan sıfır araçları kapatıyorlar. 1-2 ay bu aracı başka bir yerde bekletip bayiliklerde ki satış fiyatlarından daha yüksek fiyatlara satıyorlar insanlarda sıfır araç bulamayınca bu kişilerden araç alıyor’ ifadelerine yer verdi.

Fiyatlar Daha da Yükselir

İkinci el araç piyasasının tekrar bir yükseliş içinde olduğunu belirten galerici esnaf Cebrail Damarda ‘ Kredi faizlerinde ki artış ve ikinci el araçların yüksek fiyatlara satılması nedeni ile Piyasalarda durgunluk devam ediyor. 2021e kadar fiyatlarda düşüş olacağını tahmin etmiyorum’ diye konuştu.

3 Ay Öncesine Kadar 20 Bin TL Fark Var

Araç almak için galerilerin yolunu tutan vatandaşlarda fiyatları görünce şikâyetçi oldular. Bundan nerdeyse 3 ay önce ki araba fiyatlarında neredeyse 20bin lira fiyat farkı olduğunu savunan vatandaşlar ‘ Sattığımız araçları tekrar aynı fiyatlara bulamıyoruz, istediğimiz arabayı alamıyoruz’ şeklinde konuştular.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP