DOLAR

32,3884

0.21%
EURO

35,0912

-0.03%
ALTIN(gr)

2.325,28

0,26%
BİST 100

%
Geç Kalmadan Kontrol Edin! Binlerce Vatandaşın Başı Yandı!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Geç Kalmadan Kontrol Edin! Binlerce Vatandaşın Başı Yandı!

Geç Kalmadan Kontrol Edin! Binlerce Vatandaşın Başı Yandı!

İnternetin çok yaygın kullanılması çok fazla dolandırıcıya da davetiye çıkardı. Çok fazla kolaylığa neden olan e-devlet uygulaması da dolandırıcıların ilgi odağı oldu. E-devlet üzerinden dolandırıcılık yapanlara karşı önlemlerinizi mutlaka alın. İşte detaylar…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:24
Geç Kalmadan Kontrol Edin! Binlerce Vatandaşın Başı Yandı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

E-devlet uygulamasından yapılan dolandırıcılık hakkında uzmanlar uyarıyor. Birçok bilgiye ulaşabildiğimiz e-devlet uygulaması kolaylıklarla birlikte riskleri de getirdi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, vatandaşların mal varlıkları ile ilgili yapılan değişikliklerden anında haberdar olmaları için e-devlet üzerinden “Tapu, Telefon Bilgiler Beyan” kısmına telefon numaralarını eklemeleri gerektiğini ve bu sayede yapılan herhangi bir değişiklikte anında sms ile haber verileceğini belirtti.

Vatandaşın “turkiye.gov.tr” web adresinden Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü linkine tıkladığında karşısına birçok seçenek çıktığını ifade eden Adlı, bu kapsamda “e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler” başlığında Tapu Bilgileri Sorgulama, Tapu ve Kadastro Harç ve Döner Sermaye Sorgulama, Elektronik Belge Yönetim Sistemi Belge Doğrulama, Tapu Taşınmaz Beyan, Tapu Telefon Bilgileri Beyanı, “Kimlik Doğrulama Hizmetleri” başlığında, Satış İşlemi Başvurusu, Tapu Kayıt Belgesi, Tusaga-Aktif Sistemi Kullanıcı İşlemleri, Web Tapu İşlemleri, “Kuruma Ait İnternet Sitesi Üzerinden Sunulan Hizmetler” başlığında ise Satış İşlemi Başvurusu ve Tapu Kayıt Belgesi seçeneklerinin çıktığını anlattı.

Adlı, bu uygulamanın vatandaşların mal güvenliğini önemli bir şekilde arttırdığını söyledi. Vatandaşların her konuda bilgilendirilmesi gibi taşınmazlarıyla ilgili de bilgi sahibi olmaları en temel haklarındandır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP