Destekler Arttı! Vatandaşa Günlük 180 TL Verilecek

Destekler Arttı! Vatandaşa Günlük 180 TL Verilecek

ABONE OL
11 Şubat 2023 21:03
Destekler Arttı! Vatandaşa Günlük 180 TL Verilecek
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet vatandaşıyla beraber kazanmaya çok önem veriyor. Yapılan açıklamalar da bunu destekliyor. İşte detaylar.. Devlet zaman zaman kurumlarıyla ortak çalışma yürütürken kendi menfaatini de gözeterek iş yapıyor. Kazan kazan politikasını uygulayan devlet yeni bir projeyle kamuoyunun karşısına çıkıyor. Devlet vatandaşa hem meslek öğretecek hem de para kazanmasını sağlayacak. Bu sayede ilerleyen dönemlerde vatandaş potansiyel istihdam kaynağı olarak devlete yarar sağlayacak. Normalleşme sürecine girdiğimiz bu dönemde devlet hazır iş gücü arıyor. Aynı zamanda da desteklerin devam etmesi gerekiyor. Desteklerin devamlılığı ve iş gücüne katılacak eleman yetiştirmeyi de devlet İŞKUR ile sağlayacak. İŞKUR’a kayıt yaptırıp aynı kurumun açtığı meslek edindirme kurslarına devam eden vatandaşlara devlet günde 180 TL verecek.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) doğrultusundan organize edilen kurslar ile ilk kez işe gireceklerin problemlerinin ortadan kaldırılması hedefleniyor. mesleki eğitim kursu, işbaşı eğitim programı, girişimcilik eğitimi gibi imkanlar sunuluyor. Eğitim giderleri İŞKUR bağlamında karşılanıyor ve istihdam garantisi veriliyor.

İŞKUR yalnızca gençlere değil iş arayan bütün vatandaşlara birtakım imkanlar sağlıyor. Kurslara katılmak amacıyla İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak ve 15 yaşını tamamlamış olmak gerekiyor. Mesleğin gerektirdiği özel şartları taşımak, emekli olmamak da aranılan başka şartlar arasında yer alıyor. İŞKUR programlarına katılmak isteyen adaylar, 81 ilde tespit edilen Çalışma ve İş Kurumu il müdürlükleri ile Hizmet Merkezleri’ne direkt olarak başvuru edebiliyorlar.

İşkur’un Günlük Ödeme

163.59 TL: İş arayan statüsündeki katılımcılara, 122.69 TL: Öğrencilere, 81.80 TL: İşsizlik ödeneği alanlara, 106 TL: Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılanlara, 64 TL: Geleneksel mesleklerde mesleki eğitim kurslarına gidenlere ödeniyor.

Bunun yanı sıra 49 TL: İstihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarına katılanlara, 179.95 TL: Geleceğin mesleklerinde düzenlenen işbaşı eğitim programlarına katılanlara, 400 TL (aylık): Sanayi sektöründeki mesleklerde düzenlenen istihdam garantili mesleki eğitim kurslarına katılan kadınların bakmakla yükümlü oldukları 2-5 yaş arası çocukları amacıyla bakım desteği olarak ödeniyor.

Kurslara katılım sağlayanların GSS primleri ile iş kazası, meslek hastalığı sigorta primleri de İŞKUR doğrultusundan ödeniyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP