DOLAR

32,5757

0.1%
EURO

34,9662

0.37%
ALTIN(gr)

2.429,54

0,28%
BİST 100

%
Bakan Albayrak Açıklama Yaptı! 2021’de yüzde 5 Büyüme Bekleniyor!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bakan Albayrak Açıklama Yaptı! 2021’de yüzde 5 Büyüme Bekleniyor!

Bakan Albayrak Açıklama Yaptı! 2021’de yüzde 5 Büyüme Bekleniyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, salgında beklenen düzeylere inildikten sonra 2021’de Türkiye ekonomisinde yüzde 5’in oldukça üzerinde bir artış beklendiğini açıkladı. Bakan Albayrak, ekonominin yüzde 5’den de fazla büyüme yaşayabileceğinin altını çizerek, ikinci dalga olmazsa V şeklinde bir büyümeye gidilebileceğini söyledi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:24
Bakan Albayrak Açıklama Yaptı! 2021’de yüzde 5 Büyüme Bekleniyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bakan Albayrak Bloomberg’e Konuştu!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ekonomisine ilişkin durum ve düşüncelerini Bloomberg haberlerinde açıkladı, değerlendirmelerde bulunan bakan yazılı gerçekleştirilen mülakatta yöneltilen sorular cevapladı. Albayrak açıklamalarında, Türkiye’de; yüksek oranda genç nüfus, dinamik ve iyi eğitimli, girişimci iş insanları ile ve lojistik altyapısı, stratejik coğrafi konumu sayesinde salgın ve benzeri olağanüstü durumların dışında, bahsedilen bu yüzde 5’lik büyümeye çok rahat bir şekilde ulaşılabilecek bir ülke olduğunu belirtti. Albayrak, Türkiye’nin krizlere karşı dayanıklı ve güçlü bir ülke olduğunu açıklamalarına ekledi.

Korona Virüs Salgını Ekonomiyi Potansiyelin Altında Büyüttü

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türkiye ekonomisi hakkında Bloomberg’e vermiş olduğu soru cevap halinde ki röportajda;

“Türkiye gelişmekte olan birçok ülkeden pozitif ayrışıyor. Son iki yılda, yaşamış olduğumuz kur saldırılarının ve ardından gelen korona virüs salgınının etkileriyle ekonomimiz potansiyelinin altında büyüdü. Birçok firma, sabit sermaye yatırımlarının ve kapasite artırıcı projelerini; hane halkı da büyük harcamalarını erteledi. Bu ertelenmiş yatırımların ve taleplerin de etkisiyle eğer salgında büyük bir ikinci dalga ile karşılaşmazsak, ben inanıyorum ki 2021 senesi içerisinde yüzde 5’in oldukça üzerinde bir büyüme oranı yakalayacağız.” açıklamalarında bulundu.

Albayrak; açıklamalarına en kötüsünü ülke olarak geride bıraktığımızı, tüm veriler ışığında yılın ikinci yarısında ki toparlanmanın V şeklinde olacağını ekledi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP