Tahsis Numaranızı Hemen Öğrenip Mutlaka Takip Edin! EYT’li Olanlar Şimdi Bakın!

Tahsis Numaranızı Hemen Öğrenip Mutlaka Takip Edin! EYT’li Olanlar Şimdi Bakın!

ABONE OL
19 Aralık 2022 20:11
Tahsis Numaranızı Hemen Öğrenip Mutlaka Takip Edin! EYT’li Olanlar Şimdi Bakın!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

EYT için en önemli gelişmelerin yaşandığı günlerde EYT taleplerinin cevabını arayan vatandaşlar. Her gün EYT son dakika haberlerini aramaya devam ediyor. En son Cumhurbaşkanlığına sunulan rapor ile ilgili gelişmeleri bekleyen mağdurlar, diğer yandan emeklilik hakkı elde ettiklerinde ne yapacaklarını araştırmaya başladı. Bunlardan en önemlisi emeklilik tahsil numarası en çok merak edilen konu olarak karşımıza çıkıyor. Peki emeklilik tahsil numarası nedir? Nereden alınır? İşte detaylar.

Emekliliğe gün sayan vatandaşların en çok merak ettiği konu Sosyal Güvenlik Kurumu tahsis numarası oldu. emekli olacakların internet üzerinde arama yaptığı konuların başında tahsis numarası geliyor. Peki tahsis numarası ne işe yarar ve emeklilik tahsis numarası nereden alınır?

Emeklilik Tahsis Numarası (SGK Tahsis No) Nedir?

SGK tarafından emekli olmuş ve emekli maaşı bağlanan vatandaşlara verilen ve tüm işlemlerin bu numara sayesinde yapılacağı numaradır. Emekli olan vatandaşlara emekli tahsis numarasının son rakamına göre emekli maaşlarının hangi gün yatacağını öğrenebilir.

Emeklilik Tahsis Numarası Nasıl Öğrenilir?

E devlet kapısı üzerinden bir çok işlemi yapabildiğiniz gibi emeklilik (SGK) tahsis numaranızı da öğrenebilirsiniz.

E devlet üzerinden TC kimlik numaranız ile giriş yaptıktan sonra SGK sayfasındaki işlemlerden emeklilik işlemlerini seçerek dosya ve evrak takip numarası üzerinden emeklilik tahsis numarasını öğrenebilirsiniz.

EYT’liler için yaşanacak gelişmeler sonrası tahsis numarası büyük önem önem taşıyor. Emekliliğe hak kazanıldığında yapılacak işlemler ve emekli maaşlarının yatacağı günü emeklilik tahsis numarası ile öğrenebileceğinizden SGK tahsis numaranızı öğrenmeniz gerekiyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP