İşletme Sahiplerine Yeni Destek Rakamlar Şok Etti

İşletme Sahiplerine Yeni Destek Rakamlar Şok Etti

Korona virüs özellikle işletme sahiplerini oldukça yıprattı. Kimileri işletmelerini kapatmak zorunda kalırken direnen işletmeler için yeni bir destek paketi sunuldu. 100 bin TL’ye kadar belirlenen limit ile birçok işletme sahibi rahat bir nefes aldı. Binlerce mikro işletmenin bu paketten yararlanması bekleniyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:24
İşletme Sahiplerine Yeni Destek Rakamlar Şok Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

3 Devlet Bankası İle Anlaşmaya Varıldı

İşletmelerin daha rahat şekilde işlerini yapması adınaoluşturulan destek için banklarla anlaşmaya varildi. 3 kamu bankasından alınabilecek kredi desteği ile işletmeler yaşanan sıkıntıları bir nebzede olsa atlatabilecek. Ziraat Bankası, Halk Bank, Vakıfbank’ın vereceği kredi destekleri içinse başvurular en kısa zamanda açılacak. Kobilere sağlanan bu destek ile100 bin TL’ye kadar ödeme alabilirsiniz. Başvurular için özel bir şart aranmayacak. Özellikle kredi sicillerine bakılma durumu kredi destek paketinde esnetilebilecek. Başvurular yapıldıktan sonra da kısa sürede dönüş sağlanacak.

Başvuru işlemleri için şubelere gidilmesi gerekiyor. Şubelerde4 krediler için daha detaylı bilgi almak mümkün olacak. Vade seçenekleri ve buna paralel olarak kredi faiz oranları vatandaşı seçimine göre şekillenecek. Başvuruda bankanın size vereceği formlara ek olarak kimlik fotokopiniz ve işletmenize dair belgeler de istenecek. Bu belgelerin önceden oluşturulmuş olması kredi alacak vatandaş için kolaylık sağlayacak. 48 aya varan vade seçeneklerine ek olarak faiz oranının %11.5 olmasına karar verildi. Kredi destek paketinde faydalanacak vatandaşların sahip oldu işletmelerin cirosunun 3 milyon lira olması gerekiyor. Bunların da belgelenmesi banka tarafından istenebileceği gibi sistem üzerinde de görülme opsiyonu oluşturulabilecek. Kredi desteklerinin başvuruların hemen ardındanverileceği açıklandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP