DOLAR

32,5579

-0.03%
EURO

34,9230

0.08%
ALTIN(gr)

2.429,24

-0,02%
BİST 100

%
Asgari Ücretliler Dikkat! Vergi Ayarı Geldi!

Asgari Ücretliler Dikkat! Vergi Ayarı Geldi!

Asgari ücretle çalışan vatandaşlar vergi dilimi ile ilgili araştırmalar yapıyor, yeni vergi ayarı geldi mi? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:24
Asgari Ücretliler Dikkat! Vergi Ayarı Geldi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çalışan her vatandaşın maaşında vergi ödemeleri söz konusu, Eylül ayının sonuna yaklaşıyorken dört ay içerisinde gelir tutarları değişecek. Her yıl sonu vergi dilimlerinin artışı ya da düşüşüne göre vatandaşın kazanacağı net ücret belli oluyor. Toplam gelir miktarı 13 bin liraya yakın ücret alan vatandaşlar için geçti dilimi yüzde on beş, 13 ve 30 bin liralık geliri olan vatandaşlar için vergi dilimi yüzde yirmi oluyor.

Asgari Ücretlilere AGİ Sayesinde Düşme Yaşamayacaklar

Asgari ücretle çalışan vatandaşlar bu ay vergi diliminde bir üst kademeye çıkacaklar, vergi diliminin gelişi ile Eylül ayında 25 lira, Ekim, Kasım ve Aralık ayları itibariyle 125 liralık ilave AGİ ücret desteği eklenecek toplam 400 lira ek destek sağlanacak bu sayede maaşlarda düğme meydana gelmeyecek. 2016 yılından beri asgari ücretle çalışan vatandaşlara AGİ ilavesi ile maaşlarda düşüş önlendi, 2324 liranın altında düşük ücret ödemesi yapılmayacak.

Kısa Çalışma Ödeneği Alan Vatandaşların Son Durumu Ne?

Yeni tip Koronavirüs salgını sebebiyle kısa çalışma hayatına geçilmişti, iş yerleri içinde sigortalı olarak iş hayatına devam eden bekar vatandaşlar için kısa çalışma ödenekleri ödendi. Vergi dilim bakımı ile birlikte üst dilime geçilmesi meydana gelmeyecek. Asgari ücretle çalışan vatandaşlar için kısa çalışma ödenekleri 15 gün çalışıp 15 gün kısa çalışma ödeneği alınsa dahi yüzde yirmilik vergi dilimine erişmesi mümkün olmayacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP