DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Kira Destek Ödemeleri Birleştirildi Esnaf Bu Destekten Nasıl Yararlanacak?
  • Finans 365
  • Finans
  • Kira Destek Ödemeleri Birleştirildi Esnaf Bu Destekten Nasıl Yararlanacak?

Kira Destek Ödemeleri Birleştirildi Esnaf Bu Destekten Nasıl Yararlanacak?

Devlet çok kapsamlı destek ödemeleri vermeye devam ederken bazı destek ödemelerinde değişiklikler yapıldı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:24
Kira Destek Ödemeleri Birleştirildi Esnaf Bu Destekten Nasıl Yararlanacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamaya göre devlet aynı ödemeleri farklı kanallardan ödeyerek inanılmaz zor zamanlardan geçiyor. Yaşanan bu zorluklar vatandaşları illerini zorlaştırmaktan başka bir işe yaramıyor. Daha hızlı ve etili şekilde devlet desteği vermek isteyen yetkililer çareyi aynı temalı devlet desteklerini birleştirmek de buldu. Bu sayede vatandaşlara tek form verilerek o form üzerinden kolaylıkla destek ödemeleri hayata geçirecek. İlk atılım da kira destek ödemelerine yenlik oldu. Bu bağlamda hem esnafa hem vatandaşlara verilecek olan kira destekleri tek form halinde vatandaşa sunulacak ve o form üzerinden gerekli sorgulamalar yapılacak. Sorgulamalar yapıldıktan sonra vatandaşların hesaplarına gerekli ödemeler yapılmış olacak. Esnafa verilecek devler desteklerinin tutarı diğer vatandaşlara verilecek desteklerden daha fazla olarak belirlendi. İşletme sahibi olan esnafların mesul olduğu başka kalemlerin de varlığı bilindiğinden yapılan bu değişiklik diğer vatandaşlar nezdinde de yeterli bulundu.

Her İlin Modeli Farklı

Esnaflara verilecek olan kire destekleri 1100 TL’den başlayacak ve bulunulan şehrin işletme kiraları baz alınarak diğer illere farklı ödeme modelleri oluşturulacak. Aynı sistem diğer vatandaş içn de yapılmış olacak. Bu bağlamda vatandaşlara verilecek kira ödemesi 800 TL olacak ve diğer illerin ev kiralı da baz alınarak farklı bir ödeme paketi çıkartılmış olacak. Ödeme modellerine göre iller belli bir sıraya dizilecek ve bu dizilim ile beraber vatandaşlara bankalardan ödemelerini alabilecek. Ödemelerin Ziraat Bankası tarafından yapılacağı ve her ilin belli bir günü olacağı da belirtilen detaylar arasında.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP