DOLAR

32,5326

0.1%
EURO

34,9959

-0.12%
ALTIN(gr)

2.438,27

0,12%
BİST 100

%
763 TL’ye Çıkan Ödemeler Herkesi Harekete Geçirdi

763 TL’ye Çıkan Ödemeler Herkesi Harekete Geçirdi

Devlet ödemelere sessiz sedasız zam yapmaya devam ederken vatandaşın devamlı hesaplarını kontrol etmesi dikkat çeken bir ayrıntı oldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:38
763 TL’ye Çıkan Ödemeler Herkesi Harekete Geçirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hareketli olan gündemden dolayı devlet yaptığı her işlemi tam olarak kamuoyu ile paylaşamıyor. Paylaşılan bilgiler gündelik telaştan dolayı takip edilemiyor. Ancak özelikle zam gibi hususların vatandaşın gözünden kaçması herkesi tedirgin ediyor. Milyonlarca vatandaş her gün hesaplarını kontrol ediyor yeni demek ödemeleri içinse E Devletten gözünü bir an bile ayırmıyor. Açılan başvuruların duyurusu anında yapılsa da değişen gündemle beraber bu durumlar gözden kaçabiliyor. Yapılan açıkamaya göre bir ödemeye dahi zam yapıldı ancak vatandaş henüz bu zammı bilmiyor. Açıklamada yaşlılar ve engeliler için verilen aylık ödemeye toplamda 52 TL zam yapılmasına karar verildi. Daha önceden 711 TL alan vatandaş şimdiler 763 TL ödeme alacak. Daha önceden başvuru yapanların maaşlarına bu zam yansıtılacak ancak yetkililerin bu noktada ufak bir açıklaması oldu.

Varisler de Kontrol Edebilir

Yapılan açıklamaya göre daha önceden devletten destek alan vatandaşın geçen ayların zam farklarını alması mümkün gözükmüyor. Herkes kaldığı aydan itibaren zamlı ödem alacak ve o şekilde sistem devam edecek. Diğer şartlar aynın kalırken engelli vatandaşın başvuru şartlarında birtakım değişiklikler yapıldı. Buna göre engelli vatandaşı engel durumunu doktor kontrolüyle beyan etmesi mümkün ancak bunu yazılı şekilde dosyaya koyması gerekecek. Ayrıçla engellilerin ödeme alması için gereken yaş sınırı ortadan kaldırıldı her yaştan engelli Vatandaş devletten destek alabilecek. 18 yaşından küçük olan vatandaşın başvurularını ve ödeme alma işlemini ebeveyni ebeveyni yoksa varisi takip edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP